Belaruszban betiltották a szakszervezeteket

2022. július 21. 08:09
A közrendet veszélyeztető tömegtüntetéseken vettek részt
Belaruszban betiltották a szakszervezeteket

Azért nem működhetnek a hivatalos indoklás szerint érdekképviseletek, mert tagjaik nem azt tették, ami egy szakszervezeti tag dolga lett volna, hanem a közrendet veszélyeztető tömegtüntetéseken vettek részt. A HVG cikke.

Belaruszban betiltják a független szakszervezetek működését – jelentette be az ország főügyészsége az Interfax közlése szerint. A tiltó határozatot a főügyészség kérésére Belarusz Legfelsőbb Bírósága hozta meg.

A közlemény szerint a tárgyalás során fény derült arra, hogy a szakszervezetek tagjai nem azt tették ami egy szakszervezeti tag dolga lett volna, nevesül küzdeni az illegális sztrájkok, a munkabeszüntetés és a társadalmi eszkaláció ellen, hanem ehelyett a közrendet veszélyeztető tömegtüntetéseken vettek részt. A közlés szerint a "vétkesek" ellen büntetőeljárás is indult.

Az Amerikai Egyesült Államok minszki nagykövetsége a döntést elítélő nyilatkozatában kiemelte, hogy 10 000 belarusz munkavállaló marad így érdekképviselet nélkül kiszolgáltatva az államnak.

Forrás: HVG

 

Kapcsolódó cikkek

Gyálon és Monoron is megjelent a koronavírus

2020. március 18. 07:59
Egy házaspár otthoni karanténban van, ők tünetmentesen, jól vannak, egy nőnél azonban kimutatták a koronavírus-fertőzést, közölte a város polgármestere kedden egy Facebook-videóban. Pápai Mihály elmondta:

Rejtély, hogy miért oly ritka a bagolyszakállas tyúk

2019. augusztus 02. 07:47
A bagolyszakállas tyúkot kb. 20 évvel ezelőtt „próbáltuk” bírálni egy kiállításon. Sem előtte, sem azóta élőben nem láttam, és az akkor kapható néhány szakkönyv – elsősorban német nyelvű – alapján megpróbáltuk azonosítani a két példányt (egy kakast és egy tyúkot).