Benyújtotta a kormány az első számlákat az Európai Bizottságnak

2023. július 27. 14:20
Ha minden jól megy, már októbertől egy számjegyű lehet az infláció - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.
Benyújtotta a kormány az első számlákat az Európai Bizottságnak
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kovács Zoltán, nemzetközi kapcsolatokért és kommunikációért felelős államtitkár társaságában ismerteti a héten született kormányzati döntéseket.
 
A tárcavezető szerint a kabinet jelenlegi lefontosabb feladata, hogy a infláció káros hatásaitól megvédjék az embereket, ezt szolgálják a kötelező akciók is, amelyek mértékét augusztustól 15 százalékra emelik.
 
Jelezte, hogy a visegrádi országok sikeresen blokkolták meg, hogy az EU új migrációs mechanizmusát gyorsított eljárásban tárgyalja az Európai Parlament.
 
A magyar kormány az igazságszolgáltatási reformot készre jelentette, innentől kezdve az unió költségvetéséből a kifizetéseknek nem lehet akadálya, ennek megfelelően megküldték az első számlákat a bizottságnak a 2021-27-es ciklus terhére.
 
forrás: vg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

A méhészek újabb rémálma válik valóra hazánkban

2023. augusztus 28. 13:29
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) megerősítette, hogy Magyarországon a vártnál korábban jelent meg az ázsiai lódarázs (Vespa velutina).
 
A méhészek számára elméletben már nem idegen az ázsiai lódarázs, hiszen az elmúlt évek során számos cikk született róla.
Az első hazai példányokat Márta Tamás kimlei méhész figyelte meg és fogta be.

Ilyen feltételekkel dolgozhatnak a vendégmunkások Magyarországon

2023. június 14. 11:13
A jogszabály 2023. november 1-jén lép hatályba.
 
Az Országgyűlés 135 igen, 47 nem és 10 tartózkodó szavazattal elfogadta a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvényt, amely a harmadik országbeli állampolgár fogalmától megkülönböztetve, speciális foglalkoztatotti kategóriaként határozza meg a vendégmunkás fogalmát és a rá vonatkozó szabályokat.