Benyújtotta a kormány az első számlákat az Európai Bizottságnak

2023. július 27. 14:20
Ha minden jól megy, már októbertől egy számjegyű lehet az infláció - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.
Benyújtotta a kormány az első számlákat az Európai Bizottságnak
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kovács Zoltán, nemzetközi kapcsolatokért és kommunikációért felelős államtitkár társaságában ismerteti a héten született kormányzati döntéseket.
 
A tárcavezető szerint a kabinet jelenlegi lefontosabb feladata, hogy a infláció káros hatásaitól megvédjék az embereket, ezt szolgálják a kötelező akciók is, amelyek mértékét augusztustól 15 százalékra emelik.
 
Jelezte, hogy a visegrádi országok sikeresen blokkolták meg, hogy az EU új migrációs mechanizmusát gyorsított eljárásban tárgyalja az Európai Parlament.
 
A magyar kormány az igazságszolgáltatási reformot készre jelentette, innentől kezdve az unió költségvetéséből a kifizetéseknek nem lehet akadálya, ennek megfelelően megküldték az első számlákat a bizottságnak a 2021-27-es ciklus terhére.
 
forrás: vg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Van egy hatékony megoldás a farkasok ellen

2024. február 07. 15:27
Az utóbbi években a visszatelepülő farkasokkal szemben egyfajta ellenérzés, szinte már pánik alakult ki. Pedig a megoldás kézenfekvő.
 
Magyarországon és külföldön is egyre többször kerülnek veszélybe a haszonállatok a nagyragadozók elszaporodása miatt, ugyanakkor nem egyszer derül ki, hogy a haszonállatokat nem is farkas, hanem kóbor kutya(falka) okozta például a juhok pusztulását, vagy súlyos sérülését. A valós farkastámadások ezzel együtt (főleg Németországban, de lassan idehaza is) vadgazdálkodási és állattartási kérdéseket vetnek fel, például hogyan lehet együtt élni a természetes élőhelyük csökkenését elszenvedő ragadozókkal.
 

Megszűnik a Commerzbank Magyarországon

2023. január 19. 09:33
 
December 21-én elrendelte az Erste Bank által megvásárolt Commerzbank Zrt. végelszámolását az MNB – derült ki a felügyelet napokban közzétett határozatából.
 
A bank működési engedélyét még 1993. március 26-án az Állami Bankfelügyelet adta ki, többek között ezt is visszavonta december 22-ével jogutódja, az MNB. Ezzel egyidejűleg elrendelte a hitelintézet végelszámolását, és kijelölte végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t. Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2022. december 23. napját határozta meg, a felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel.