Benyújtotta a kormány az első számlákat az Európai Bizottságnak

2023. július 27. 14:20
Ha minden jól megy, már októbertől egy számjegyű lehet az infláció - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.
Benyújtotta a kormány az első számlákat az Európai Bizottságnak
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kovács Zoltán, nemzetközi kapcsolatokért és kommunikációért felelős államtitkár társaságában ismerteti a héten született kormányzati döntéseket.
 
A tárcavezető szerint a kabinet jelenlegi lefontosabb feladata, hogy a infláció káros hatásaitól megvédjék az embereket, ezt szolgálják a kötelező akciók is, amelyek mértékét augusztustól 15 százalékra emelik.
 
Jelezte, hogy a visegrádi országok sikeresen blokkolták meg, hogy az EU új migrációs mechanizmusát gyorsított eljárásban tárgyalja az Európai Parlament.
 
A magyar kormány az igazságszolgáltatási reformot készre jelentette, innentől kezdve az unió költségvetéséből a kifizetéseknek nem lehet akadálya, ennek megfelelően megküldték az első számlákat a bizottságnak a 2021-27-es ciklus terhére.
 
forrás: vg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Durva bírságok várnak a szabálytalankodókra

2024. február 19. 15:51
Március 1-től lép életbe a kiszabható bírságtételek emelkedése – legfőbb cél a prevenció.
 
A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is. A munkavállalók minél erőteljesebb védelme érdekében a legfőbb cél a prevenció, tehát a munkahelyi balesetek megelőzése, amivel érdemben csökkenthetők a munkahelyi kockázatok – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében.

Leépítés a Magyar Postánál, 1200 embert küldenek el

2023. február 28. 12:02
A stabil működést kívánja ezzel megőrizni a cég.
A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját - közölte a csoportos létszámleépítésről szóló döntést a cég. Közleményük szerint a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt.