Bige-ügy: adatvédelmi okokból nem ad tájékoztatást a rendőrség

2019. május 29. 10:33
Adatvédelmi okokból nem ad tájékoztatást az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Bige László műtrágyapiaci vállalkozóval kapcsolatos kérdésekre. Hírek szerint az ötödik leggazdagabb magyarnak tartott üzletembert gyanúsítottként hallgatták ki.
 

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módunkban tájékoztatást adni" – közölte az ORFK sajtóügylete az agrarszektor.hu azon kérdéseire, amelyek Bige László milliárdos vállalkozó őrizetbe vételére irányultak. Piaci hírek szerint a műtrágyabizniszben érdekelt üzletembert gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A Bige Holding Kft.-nél sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az eljárásról szóló információkat.

A 24.hu értesülései szerint az ötödik leggazdagabb magyarnak tartott vállalkozót a nyíregyházi rendőrkapitányságon hallgatták ki. Az eljárás összefüggésben állhat azzal a korábbi akcióval, amelyet a rendőrség és a katasztrófavédelem 2018 novemberében szokatlanul nagy erők bevonásával hajtott végre rajtaütésszerűen a Bige Holding szolnoki gyárában. Az akkori információk szerint hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt indult nyomozás.


Címlap kép: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Áremelést terveznek az idén a kelet-közép-európai szállásadók

2022. február 09. 10:34
Átlagosan 8-11 százalékos éjszakánkénti áremelést terveznek az idén a rezsiköltségek és bérek emelkedése miatt a kelet-közép-európai szállásadók - derül ki a Szallas Group és a Nielsen IQ piackutató legfrissebb régiós kutatásából.

Szabadságra kell-e küldeni a munkavállalókat az év vége közeledtével vagy átvihető a ki nem adott szabadság a következő évre?

2016. december 12. 08:41
Lassan itt az év vége, ezért a vállalkozásoknak időszerű áttekinteni, hogy az egyes munkavállalók hány nap szabadságot vettek ki az éves szabadságból, illetve hány nap szabadság adható még ki részükre. A kérdés azért is aktuális, mert a Munka törvénykönyve úgy rendelkezik, hogy a szabadságot főszabály szerint az esedékesség évében kell kiadni (azaz a 2016. évi szabadságot a 2016-os évben). A szabadság kiadása csak a törvényben meghatározott kivételes esetékben és feltételekkel vihető át a következő évre. De melyek is pontosan a szabadság kiadásának szabályai? A Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértőjével, Dr. Parázsó Helgával beszélgettünk erről a témáról.