Jól tejelt ezért kitüntették

2017. február 10. 07:39
Csalfa tehén szuper teljesítménye miatt aranytörzskönyvet kapott. Nem először díjazták a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-t. a jól tejelő állatok miatt.

Aranytörzskönyvet adott át a ménesbirtok szarvasmarha-telepén Kőrösi Zsolt, a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesületének tenyésztésvezetője, Pap Istvánnak a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatójának - adta hírül a beol.hu.

 

Az elismerést a Csalfa nevű tehén érdemelte ki, átlagon felüli teljesítményével, hiszen máig 101 ezer 25 kiló tejet adott. A tehén 10 év alatt 2661 napon tejelt, nyolcszor ellett, 9 borja (2 üsző és 7 bika) született.

Az elmúlt évtized alatt a mezőhegyesi telepen 19 alkalommal szervezhettek hasonló díjátadót, a Csalfa nevű tehén így a 19. az arany törzskönyvesek sorában.

agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Közös nyilatkozatban kérik a pedagógus szakszervezetek, hogy a kormány gondolja újra az iskolák 19-ei újranyitását

2021. április 06. 08:17
"Sok tanár és oktatásban dolgozó, valamint családtagjaik élete és biztonsága múlik e pár héten" - áll az öt oktatási szakszervezet által aláírt levélben.

Évente százból tíz magyarnak van pánikrohama

2019. április 12. 07:57
Fontos lenne, hogy a munkahelyen mentális egészségünkkel is foglalkozzanak, hiszen a munkáltatónak is érdekében áll, hogy beosztottja érzelmileg kiegyensúlyozott legyen – mondta a VG.hu-nak, Nagy-Kálmánczhelyi Orsolya klinikai szakpszichológus.