Jól tejelt ezért kitüntették

2017. február 10. 07:39
Csalfa tehén szuper teljesítménye miatt aranytörzskönyvet kapott. Nem először díjazták a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-t. a jól tejelő állatok miatt.

Aranytörzskönyvet adott át a ménesbirtok szarvasmarha-telepén Kőrösi Zsolt, a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesületének tenyésztésvezetője, Pap Istvánnak a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatójának - adta hírül a beol.hu.

 

Az elismerést a Csalfa nevű tehén érdemelte ki, átlagon felüli teljesítményével, hiszen máig 101 ezer 25 kiló tejet adott. A tehén 10 év alatt 2661 napon tejelt, nyolcszor ellett, 9 borja (2 üsző és 7 bika) született.

Az elmúlt évtized alatt a mezőhegyesi telepen 19 alkalommal szervezhettek hasonló díjátadót, a Csalfa nevű tehén így a 19. az arany törzskönyvesek sorában.

agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

2020. december 02. 08:24
2020. november 30-án közös nyilatkozatot adott ki az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezetek Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, amely nyilatkozatban az aláírók sürgős intézkedéseket kérnek a kormánytól a közigazgatásban dolgozó munkavállalók érdekében.   

Alakíthatjuk úgy a munkánkat, hogy szerethetőbb legyen?

2019. április 12. 08:57
Nagyon nem mindegy, hogy valaki csak pénzkereseti lehetőségnek, állásnak, karriernek vagy hivatásnak tekinti a munkáját. A hozzáállás többek között a motivációra, az elkötelezettségre, az elégedettségre, egyedi teljesítményre, stressz megélésére is hat. Ugyanakkor nincs veszve minden akkor sem, ha nem a vágyott álomállásban dolgozunk, ugyanis - nyilván bizonyos keretek között -, de magunk is testre szabhatjuk a munkakörünket, jelentőségén, értelmén is formálhatunk. Egy kórházi takarító is érezheti hivatásnak a munkáját, ha úgy tekint rá, mint amivel hozzájárul vele a beteg gyógyulásához. Erre világított rá Amy Wrzesniewski a Yale School of Management kutatója, aki a Herbert Simon-díjat jött átvenni Budapestre, a Rajk László Szakkollégium meghívására.