Brutális dugóra kell készülni szombaton az M0-s és az M7-es térségében

2023. október 26. 09:53
Az M0–M7 csomópontban az október elején megkezdett burkolatfelújítási munkálatok folytatásaként 2023. október 28-án, szombaton egy napra újabb csomóponti ágat zárnak le a forgalom elől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei, akik figyelmeztetnek: a térségben sebességkorlátozásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.
Brutális dugóra kell készülni szombaton az M0-s és az M7-es térségében
Október 28-án, szombaton az M7-es autópályán Balaton irányából érkezők a gyűjtő-elosztó pályára nem tudnak majd kihajtani, így a csomópontban a Balaton felől érkezők az M0-s autóútra egyik irányban sem tudnak majd felhajtani – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
 
A korlátozást előreláthatólag még aznap, az esti órákban feloldják, ugyanakkor a térségben sebességkorlátozásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők a közútkezelő tájékoztatás szerint.
 
A zárás ideje alatt az M7-es autópályán Balaton irányából közlekedők az M0-s autóútra mindkét irányban az M7-es autópálya Budaörs, Sport u. csomópontján keresztül tudnak majd felhajtani.
 
A burkolatfelújítási munkálatok október elején indultak el, több ütemben zárták le a gyűjtő-elosztó ágakat. A Közút szerint a rekonstrukció egy hónapot vesz igénybe.
 
A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Látogatóközpontot adtak át a Pál-völgyi-barlangnál

2022. december 06. 16:42
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága 2022. december 6-án bemutatta az egykori bányaőrház felújításával létrehozott Pál-völgyi Látogatóközpontot.
A legenda szerint a Pál-völgyi barlang felfedezése egy eltévedt birkának köszönhető. Történt, hogy a bánya keleti részében egy legelésző birka alatt beszakadt az agyagréteg, és az állat egy mély üregbe bukott. A bányafelügyelő fia, Bagyura János pedig, hogy kimentse az állatot, lemászott az üregbe és álmélkodva látta, hogy annak folytatása is van. Ám a keddi avatás alkalmával elhangzott, ez csupán egy legenda, a valóságban vélhetően szakavatott kutatás eredménye a barlang első járatainak feltárása.

Csaknem 70 helyszínen tartják meg az Erőművek éjszakáját

2023. október 11. 16:32
Csaknem 70 helyszínen várja a látogatókat különleges programokkal az Erőművek éjszakája október 27-én – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.