Cafeteria 2019: itt a végleges döntés

2018. november 28. 10:40
Megjelent a Magyar Közlönyben a november 13-án elfogadott adócsomag, ezzel pedig eldőlt, hogy milyen cafeteria-tételek lesznek kedvezményesek.

A kormány a jövő évi adócsomag beterjesztésekor még a nyáron tette egyértelművé, hogy szinte az összes cafeteria-tétel esetében megszüntette az adómentességet, vagy -kedvezményt. Kivétel képezett a SZÉP-kártya, de szanálva lett a  munkáltatók által nyújtott lakáscélú támogatás, az albérleti hozzájárulás, az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések, illetve a diákhitel törlesztéséhez adható támogatás adómentessége.

 

A jogszabályt az utolsó hónapokban is támadták a szakszervezetek, kérve, hogy a beiskolázási utalvány, valamint bérlettámogatások ne essenek ki a kedvezményrendszerből. A kormány módosított is, igaz, nem ott, ahol azt kérték az érdekvédelmi szervezetek: a sport- és kulturális eseményekre jegyeket, bérleteket továbbra is nyomott áron adhatnak a munkáltatók.

A jogszabály most pedig megjelent a Magyar Közlönyben is, ahogy azt az Mfor.hu kiszúrta, így már biztos, hogy a SZÉP-kártya kivételével a tételek úgy adóznak januártól, mint a bér.

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Egyáltalán nem emelnék a minimálbért a munkaadók

2020. november 25. 09:54
Teljesen elúszhat a jövő évi minimálbéremelés, a munkáltatók legalábbis nem látnak lehetőséget a kötelező legkisebb fizetések növelésére. A szakszervezetek viszont reálbérnövekedést szeretnének.

7 HR mutatószám, amelyet érdemes használni

2022. május 12. 13:43
Még régebben, amikor csak hobbi szinten készítettem kihasználtsági kimutatásokat, megjegyezte valaki, hogy „Te jó lennél kontrollernek”. Akkor azt sem tudtam, hogy eszik, vagy isszák, ezért fórumokon néztem utána mit is csinál egy kontroller. Az alábbi választ találtam: Bemegy, excellezik, hazamegy. Elég sommás összefoglalója a szakmának, van is valóságtartalma, de nem mindegy mit excellezik a kontrollerünk, így következzen néhány olyan fogalom, vagy ha úgy tetszik mutatószám, amit bizony jó, ha valaki ismer és számol.