Continental-ügy: megfélemlítés lenne a viselkedési kódex?

2021. szeptember 09. 11:25
Sztrájkoltak az elégedetlen munkavállalók, mert elegük van az őket sanyargató intézkedésekből
Continental-ügy: megfélemlítés lenne a viselkedési kódex?

Pár napja röppent fel a hír, hogy „viselkedési kódexet” vezetnek be a makói Continental gumigyárban. Nem az udvariasságot vagy a tiszteletteljes viselkedést akarják szorgalmazni a munkavállalók között, hanem szabályozni és korlátozni szeretnék, hogy munkatársak beszélgessen egymással. A jövőben a különböző üzemegységekben dolgozó kollégáknak írásos engedélyt kell benyújtaniuk munkaidőben kezdeményezett beszélgetéshez. A 168 óra írása.

A szakszervezet természetesen elítéli ezt a lépést, hiszen több pontban is emberi-, illetve munkavállalói jogokat sért, ráadásul be sem vonták a döntésbe az érdekvédelmi szervezeteket. „Konkrétan leírni a szabályzatban azt, hogy, ha a munkavállaló beszélgetést szeretne kezdeményezni mással, akkor írásban engedélyt kell kérnie, hogy kivel, mikor, milyen témában szeretne beszélni, és majd az üzemvezető vagy a csoportvezető eldönti, hogy engedélyezi-e a beszélgetést vagy sem – ez teljesen felháborító, pláne, hogy a szakszervezetet erről senki nem kérdezte meg” – mondta el lapunknak Radics Gábor, a Gumiipari szakszervezeti szövetség elnöke.

Normális esetben, ha egy munkáltató valamilyen szabályt szeretne bevezetni, akkor azt egyeztetnie kellene a szakszervezettel, tekintettel arra, hogy a munkavállalók többségét érintő dologról van szó. Itt azonban ez nem történt meg. Valószínűleg ezért történt, hogy decemberben a Continental makói telephelye felbontotta a kollektív szerződést, ami a cég és a szakszervezetek között jön létre azzal a céllal, hogy megvédjék a munkavállalókat. Ez hatalmas felháborodást keltett a dolgozókban, ezért februárban sztrájkba kezdtek. A munkavállalók által kiharcolt megállapodás szerint 2021 decemberére létrejön az új kollektív szerződés, ennek azonban egyelőre nincs nyoma, viszont egyre több olyan embert menesztenek a Continental makói telephelyéről, akik részt vettek a februári sztrájkban.

Jelen pillanatban az a helyzet, hogy azokat küldik el, akik részt vettek ezen a sztrájkon, olyanokat, akik 10-15 éve a Continental dolgozói. A sztrájk azért kezdődött, mert felbontották a kollektív szerződést, és, ami nem utolsó kérdés: a normális fizetés töredékét kaptuk csak meg

– mesélte lapunknak egy régi Continental-dolgozó. Azzal folytatta, hogy semmilyen titkos információ nem hangzik el a gyáron belül, ami indokolná a „viselkedési kódex” bevezetését. 

 Radics Gábor szerint, fél attól a cég, hogy újabb sztrájk lesz, ezért próbálták meg „kiiktatni" a szakszervezetet és azokat az embereket, akik részt vettek a tiltakozásban. A szakszervezeti vezető szerint folyamatosan monitoroztak, ugyanis a szakszervezet zárt Facebook-csoportjába beszivárogtattak beépített embereket, akik figyelték, hogy mire készülnek a munkavállalók, mit posztolnak, kommentelnek, a szerzett információkat pedig továbbították a HR-osztály felé. A cég el akarta vágni a munkavállalók és a szakszervezet közötti kapcsolatot, ezért a szakszervezet létrehozott a saját honlapján egy fórumot. A Continental kiadta a dolgozók törzsszámát, ami szükséges volt a fórum működéséhez, majd utána küldték azt az ügyvédi levelet, amiben személyiségi jogokra hivatkozva megtiltották az adatok használatát. 

A pandémiás időszakot, a világszerte tapasztalható chiphiányt és az autóipar válságát a gumigyártók is megsínylik, hónapok óta nem érkezik új rendelés. Ha visszaesik az autógyártás, nincs, amiért fenn kellene maradnia a makói gumigyárnak. Felvetődött hogy egy esetleges csőd veszélye áll az ügy hátterében, és a szigorú szabályozásokra azért lehet szükség, hogy az emberek maguktól mondjanak fel. Kérdésünkre Radics Gábor azt válaszolta, hogy ez is elképzelhető, hiszen ha a munkavállalók önszántukból hagyják el a céget, az a Continentalt mentesíti a végkielégítések kifizetése alól.

A szakszervezeti elnök ugyanakkor azt is elmondta, hogy ha ez lenne a helyzet, akkor tudni kéne róla, ugyanis a Continental AG Europa Forumának elnökségi tagjaként minden európai leépítésben érintett gyárról részletes információja van. A közeledő csődhelyzet ellen szól az is, hogy hirdetés útján keres új munkatársakat a cég, s a kirúgottak helyére gyakran ukrán „idegenlégiósok" állnak. 

Ilyen légkörben a balesetveszély is megnő. A szakszervezet legutóbbi közleményéből kiderült, hogy két baleset is történt az elmúlt időszakban a makói Continentalban: egy súlyos csonkolásos eset, amelyben a kezét vesztette el a munkavállaló, illetve a napokban egy dolgozó leesett egy tíz méter magas csarnok tetejéről. Radics rendszeresen jelzi a központ felé a problémákat, amelyek nem minden esetben oldódnak meg. A csonkolásos balesetet a központ viszont kivizsgálta, és megállapította, hogy nem kapott képzést a munkavállaló, a gépnek nem voltak megfelelőek a használatbavételi dokumentumai, és nem volt megfelelő a védelmi berendezése sem – szóval valótlan az az állítás, hogy munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt alakult volna ki a baleset. A munkavédelmi bizottság nyilatkozata alapján az is megállapítható, hogy sosem volt még abból baleset, hogy beszélgettek a munkavállalók.

Megkeresésünkre a makói menedzsment az alábbiakat válaszolta: „Makói gyárunkban az elmúlt hónapokban a munkavédelmi szabályok be nem tartásából történt balesetek további intézkedéseket kívántak munkavállalóink biztonsága érdekében. Felelős munkáltatóként további szigorítást láttunk szükségesnek, hogy megelőzzük a jövőbeli hasonló körülmények miatt előforduló üzemi baleseteket. A témában 2021. augusztus 10- én létrehozott és 2021. szeptember 1- én életbe lépett munkautasítást – nem magatartási kódexet-, a törvényi szabályozásnak megfelelően az üzemi tanácsnak előzetesen megküldtük véleményezésre. A szakszervezet részéről elhangzott találgatásokat és hangulatkeltésre irányuló kijelentéseket nem kívánjuk kommentálni."

Összességében elmondható, hogy a Continental alapvetően szabálykövető országos és nemzetközi szinten is. Nehéz ellenfél, de nem a munkavállalók ellensége. Kivéve a makói telephelyet.

– tette hozzá Radics Gábor. 

Forrás: 168 óra / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Az eredetmegjelöléses termékek hódítanak

2016. május 10. 07:47
A francia eredetvédelmi intézet főigazgatójával is tárgyalt Párizsban Gál Péter, az agrártárca helyettes államtitkára, aki az OECD Környezetpolitikai Bizottsági ülését követően, csatlakozásunk 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen képviselte az agrártárcát. Franciaországban egy eredetmegjelöléssel ellátott termék gyártásához szükséges alapanyagért a gazdák magasabb árat kaphatnak. A találkozón az OECD szakemberei elismerően nyilatkoztak Magyarország környezet-, és agrárpolitikai gyakorlatáról – közölték Párizsban.

A VII. TeSzedd! akciót idén a Takarítási Világnap köré szervezi az FM

2017. augusztus 17. 08:20
Idén szeptember 15-től 17-ig, azaz három napig tart a Földművelésügyi Minisztérium TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciója – jelentette be V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.