Családi programokkal készül a felelős állattartás napjára a Rex Kutyaotthon

2023. május 05. 14:24
Állatbemutatókkal, kutyaszépségversennyel és játékos programokkal várja idén is a családokat május 6-án a Rex Kutyaotthon Alapítvány a felelős állattartás napján, a budapesti Rex Állatszigeten.
A színpadi beszélgetések, állatbemutatók, kutyafotózás, kvízjátékok és kutyaszépségverseny mellett kézműves foglalkozásokkal, zenés mesejátékkal és tanya olimpiával is készülnek a szervezők - olvasható az alapítvány közleményében.
Családi programokkal készül a felelős állattartás napjára a Rex Kutyaotthon
A színpadon Vetter Szilvia állatvédelmi jogász és Gregor Bernadett színművész beszélget a felelős állattartásról, Gazsi Melinda állatorvos az afrikai állatmentő missziójáról, Tóth Szabina állatorvos pedig az egzotikus állatokat felelős tartásáról beszél majd.
 
Második alkalommal rendezik meg a Minden kutyás egyeteme elnevezésű sorozatot, amelynek keretében 45 perces előadásokra várják az érdeklődőket a kutyatartásról állatvédelmi, tartási és egészségügyi szempontból.
A rendezvény az állatörökbefogadást is szeretné népszerűsíteni, ezért fél óránként indulnak majd körbevezetések a kennelsoron, ahol az érdeklődők megtekinthetik az örökbefogadható kutyákat.
 
Az alapítvány egészen óvodás kortól szervez rendszeresen programokat az Állatszigeten, ahol májustól már a lóápolás fortélyaival is megismerkedhetnek a gyerekek. Tavasszal pedig elkezdődött a Felelős Állattartás Házának építése is, ahol családoknak, óvodai és iskolai csoportoknak egyaránt lehetőségük lesz tematikus kiállításokon, interaktív bemutatókon keresztül megismerkedni a felelős állattartással.
 
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Lezárult a Népliget tájépítészeti ötletpályázata

2023. január 25. 13:35
Lezárult a Népliget tájépítészeti ötletpályázata, összesen tizenhat pályamű érkezett.
Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán azt írta, a zsűri hamarosan értékeli a pályaműveket, de a budapestiek véleményére is számítanak, a pályázatokhoz kapcsolódóan szavazást is indítanak majd.
 
A cél, hogy az egyik legelhanyagoltabb állapotban lévő parkunkat újragondoljuk úgy, hogy közben megóvjuk a természeti értékeit és megtartsuk parkjellegét – fogalmazott.

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

2024. július 25. 15:26
A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő – köztük több Balaton-közeli – csatlakozott az ország minden részéből.