Családi programokkal készül a felelős állattartás napjára a Rex Kutyaotthon

2023. május 05. 14:24
Állatbemutatókkal, kutyaszépségversennyel és játékos programokkal várja idén is a családokat május 6-án a Rex Kutyaotthon Alapítvány a felelős állattartás napján, a budapesti Rex Állatszigeten.
A színpadi beszélgetések, állatbemutatók, kutyafotózás, kvízjátékok és kutyaszépségverseny mellett kézműves foglalkozásokkal, zenés mesejátékkal és tanya olimpiával is készülnek a szervezők - olvasható az alapítvány közleményében.
Családi programokkal készül a felelős állattartás napjára a Rex Kutyaotthon
A színpadon Vetter Szilvia állatvédelmi jogász és Gregor Bernadett színművész beszélget a felelős állattartásról, Gazsi Melinda állatorvos az afrikai állatmentő missziójáról, Tóth Szabina állatorvos pedig az egzotikus állatokat felelős tartásáról beszél majd.
 
Második alkalommal rendezik meg a Minden kutyás egyeteme elnevezésű sorozatot, amelynek keretében 45 perces előadásokra várják az érdeklődőket a kutyatartásról állatvédelmi, tartási és egészségügyi szempontból.
A rendezvény az állatörökbefogadást is szeretné népszerűsíteni, ezért fél óránként indulnak majd körbevezetések a kennelsoron, ahol az érdeklődők megtekinthetik az örökbefogadható kutyákat.
 
Az alapítvány egészen óvodás kortól szervez rendszeresen programokat az Állatszigeten, ahol májustól már a lóápolás fortélyaival is megismerkedhetnek a gyerekek. Tavasszal pedig elkezdődött a Felelős Állattartás Házának építése is, ahol családoknak, óvodai és iskolai csoportoknak egyaránt lehetőségük lesz tematikus kiállításokon, interaktív bemutatókon keresztül megismerkedni a felelős állattartással.
 
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Ilyen egy téli hajnali mesevilág Galyatetőn

2023. december 07. 15:52
Csodás arcát mutatta a Mátra.
 
Országszerte havazik, a nagy hó több helyen nehezíti a közúti és vasúti közlekedést. A meteorológia előrejelzések szerint a havazás intenzitása a nap folyamán csökken, sok helyen havas esőre, esőre vált át a csapadék.

Mávinform: november 4-én és 5-én nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar

2023. november 02. 13:37
Komplex karbantartás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a budapesti Déli pályaudvar november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján szerdán.
 
A vonatok többsége a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik, és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé – tartalmazza a közlemény.