Csalók élnek vissza a Budapest Airport nevével a közösségi oldalon

2024. március 27. 19:07
A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetéhez bejelentés érkezett egy hamis Facebook oldal kapcsán, amely a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Budapest Airport - BUD) nevével visszaélve csaló posztokat és hirdetéseket jelenít meg.
Csalók élnek vissza a Budapest Airport nevével a közösségi oldalon
A csalásra közösségi oldalán a repülőtér is felhívta a figyelmet - Fotó: Facebook / Budapest Airport
 
A hamis oldalon lévő posztok és hirdetések egy adathalász oldalra vezetik át a gyanútlan áldozatot. Ezek a weboldalak eredetileg banki adatok lopására készültek, arculatilag megtévesztésig hasonlítanak a reptér valódi oldalához, amely a https://www.bud.hu címen érhető el - idézi az MTI Országos Sajtószolgálata (OS) a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat közleményét.
 
A csaló oldalak elszaporodására már a Budapest Airport is felhívta a figyelmet, kiemelve, hogy a repülőtér soha, egyetlen nyereményjáték vagy promóció keretében sem kéri a felhasználó bankkártyaadatait, jelszavát vagy más szenzitív adatát.
 
A csalás lényege, hogy a repülőtér "akciós áron" elárverezi a gazdátlanul hagyott poggyászokat, aminek természetesen egyáltalán nincs valóságalapja.
Ez a csalási módszer egyáltalán nem újdonság, tavaly is több ilyen témájú adathalász és hamis Facebook oldal bukott le. Ezek az oldalak igyekeznek valós platformok látszatát kelteni, a csalók bejegyzéseket posztolnak, hamis profilokkal kommenteltek, reagálnak.
 
Ezesetben a csalók valószínűsíthetően egy korábban feltört oldalt használtak fel céljaik eléréséhez. Jelzésértékű, hogy a névjegy adatoknál nem magyar, hanem egy brazil (+55-ös nemzetközi előhívó számú) telefonszám szerepel - olvasható a közleményben.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Itt a kétezer maszkossal érkező mohácsi busójárás forgatókönyve

2023. január 18. 13:04
Száznegyvennél is több programmal várja február 16-tól a hatnapos busójárás a mohácsiakat és a városba látogatókat. Idén csaknem kétezren be is öltöznek a mohácsi télűzésen.
A hatnapos (február 16–21.) rendezvény programok többsége ingyenes lesz. A várostól mintegy négyszáz népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kap engedélyt árusításra – írja a Bama.hu.
 
Évről évre egyre többen érkeznek a busójárásra, ezért igyekeznek úgy szervezni a programokat, hogy elkerüljék a nagy tömeget egy-egy helyszínen. Ezért a Széchenyi tér, a Deák tér és a Busóudvar mellett a Szerb templom és a Selyemgyár udvarán is felállítottak szabadtéri színpadot, ahol a többi helyszínhez hasonlóan LED-falon is lehet követni az eseményeket. Újdonság, hogy idén már a piacon is tartanak rendezvényeket.

Gólyalábasok, tojásfestés és vödrös locsolkodás is lesz a mezőkövesdi matyó húsvéton

2024. március 14. 17:00
Mezőkövesden idén 21. alkalommal rendezik meg a Matyó Húsvétot március 31-én és április 1-jén.