Dallos Andort az Agrárminisztérium saját halottjának nyilvánítja

2019. január 08. 08:17
Az Agrárminisztérium mély megrendüléssel tudatja, hogy Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója 2019. január 6-án hajnalban, életének 59. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dallos Andor összesen 35 éven keresztül dolgozott az állami ménesgazdaságnál, 1993 óta pedig - 26 éven át – irányította is az intézményt, páratlan munkabírással, nagy szakmai igényességgel végezve munkáját. Pályafutása során kiváló szakmai kapcsolatokat, barátságokat ápolt az európai lipicai ménesek vezetőivel, szakmai munkásságának elismeréseképpen 2015-ben a Lipicai Lótenyésztők Nemzetközi Szövetségének (LIF) alelnökéül választották.

Munkájának elismeréseképpen itthon is több kitüntetésben, díjban is részesült, köztük a Magyar Lovas Szövetség tenyésztői díjában, a szakma legjelesebb elismerésében, a Széchenyi-díjban, a Magyar Lipicai Lótenyésztő Országos Egyesület „gyémántkoszorús tenyésztő” díjában, a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége „Magyar Lóért” díjában.

Munkája eredményeképpen a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont a magyar lovasélet kiemelten fontos központjává vált.

Dallos Andort az Agrárminisztérium saját halottjának nyilvánítja.

(AM Sajtóiroda)

Kapcsolódó cikkek

Egymilliárd forintot adományoz az MKB Bank a koronavírus elleni harchoz

2020. március 17. 08:57
2020. március 13. – Dr. Balog Ádám Elnök-vezérigazgató kezdeményezésére az MKB Bank Nyrt. a mai napon egymilliárd forintot adományoz a koronavírus-védekezéssel kapcsolatos kormányzati erőfeszítések támogatására, különösen az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos intézkedések elősegítésére.

Hivatalosan megszűnt a vészhelyzet: döntöttek az idősek vásárlási sávjáról is

2020. június 18. 08:59
Megejelent a vészhelyzet végéről szóló törvény a Magyar Közlönyben, mutatjuk a fontosabb rendelkezéseket!