Debreceni Adventi Vásár 2022

2022. december 15. 16:08
2022. november 26. és december 23. között vendéglátósok és vásárosok sokasága várja a karácsonyra készülőket kézműves termékekkel, szívmelengető finomságokkal a Debreceni Adventi Vásárban.
Debrecen három történelmi egyház püspökségének és kisebb felekezeteknek ad otthont, így az Adventi események tekintetében is a régió kiemelt helyszíne. Egyaránt megszólítja a hazai érdeklődőket és a városban tanuló vagy dolgozó, különböző országokból érkező, itt élő csoportokat.
 
Debreceni Adventi Vásár 2022
A Debreceni Advent a régió egyik legszebb és legnagyobb karácsonyi vására: grandiózus díszkivilágítás, minőségi gasztrokulináris paletta, széles és egyedülálló termékkínálat jellemzi, melyben a tradíciók különleges elemei és a modern részletek is megtalálhatóak.
 
A puncs- és gesztenyestandok szezonális finomságokkal csalogatják a vásárlókat, a faházak kézműves árukkal és karácsonyi hangulattal árasztják el a nézelődő közönséget. Az adventre hangolt házikók között forralt bort és karácsonyi koktélszínházat is találni, melyeket a kenyérlángos, a bejgli vagy a helyben sütött kürtöskalács illata kísér, hogy mindez a karácsony örömébe ringassa a látogatókat.
 
A Piac utcai, a főtéri és a Dósa nádor téri vásári korzón modern és tradicionális termékek egyaránt várhatóak: helyet kapnak a torontáli szőnyegek, a kelim szőttesek, a cserépedények, a mázas bögrék, a kézzel készült fajátékok, a mézeskalácsok, a hargitai gyógyfüvek, az ezernyi féle tea, a karácsonyi díszek és a szaloncukrok.  Több mint 90 ünnepi, feldíszített stand kínál hagyományos kézműves termékeket, kidolgozott karácsonyi díszeket, szezonális ajándékokat és közel 30 faház nyújtja ínycsiklandó finomságok, különleges kulináris élvezetek széles választékát.
 
A 750 négyzetméteres nagyságú jégpálya mindennap nyitva tart, és a különböző tematikájú esteken jégdiszkóval várják a korizókat: ’60-as és ’70-es évek stílusban, sci-fi diszkóval és további válogatásokkal készülnek a DJ-k esténként a jeges koreográfiákhoz.
 
A programkínálatban gyerekek és felnőttek számára szóló események váltják egymást a színpadokon: a városba érkezik többek között Csemer Bogi, Gájer Bálint és a HoneyBeast, fellép a Kodály Filharmónia és a Szent Efrém Férfikar, a gyerekeket a Garagulya Gólyalábas, a Langaléta, a Lángoló Csigák és az Agyagbanda szórakoztatja. A Kossuth téren található majd az Adventi Kuckó, ahol bárki felfedezheti a kézzel készített ajándékok csodáját.
 
A Nagytemplom előtti és belvárosi karácsonyi vásár felejthetetlen színfoltja azoknak, akik ünnepi hangulatra vágynak. A látogatók varázslatos karácsonyi légkörbe léphetnek be, melynek egyedülálló hátterét Debrecen belvárosának csodálatos épületei nyújtják. A városi sétány fényei, régi-szeretett és új fényinstallációi – a gömb, a szarvasok, a szán vagy a fényfa, továbbá a hatalmas, élő fenyő hozzájárulnak ahhoz, hogy a nézelődők kiszakadjanak a mindennapokból, és ráhangolódjanak a közelgő, meghitt ünnepre.
 
Debrecen ikonikus épülete, a Református Nagytemplom idén adventkor is koncerthelyszínné változik. Az immár 15. alkalommal megrendezésre kerülő Nagytemplomi Adventi Koncertek alkalmával Csepregi Éva, Kökény Attila és Rakonczai Viktor, Dolhai Attila és Dolhai Luca, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, valamint Miklósa Erika lépnek a csodás akusztikájú templom színpadára.
 
részletes program:
 
forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek

Inspiráló közösségi terekkel újítanák meg a Debreceni Egyetem természettudományi épületét

2023. január 06. 17:34
Korszerűsítenék a természettudományos képzés tereit a Debreceni Egyetemen. A felújítást két év alatt, hét szakaszban végeznék el. Az erről szóló ajánlati felhívást december végén jelentette meg az intézmény a Közbeszerzési Értesítőben.
 
A kiírás szerint az egyetem szándéka olyan új, esztétikus és modern terek létrehozása, ahol a legkorszerűbb technikai vívmányok alkalmazásával inspiráló közösségi, oktatási, munkaterületek alakulnak ki.

Védettséget kapnak a jelzett turistautak az állami erdőgazdaságoktól

2023. december 01. 12:27
Az Agrárminisztérium és a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) együttműködési megállapodást írt alá a hazai turistaegyesületek első szövetsége, a Magyar Turista Szövetség megalapításának 110. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen november 30.-án, Budapesten.