Idén is lesz tiszacsegei halászlé fesztivál

2023. június 27. 17:15
Tizenötödik alkalommal rendezik meg július elsején a tiszacsegei halászlé fesztivált: a Tisza-parton felállított hatalmas bográcsokban mintegy ötezer adag hagyományos és korhely halászlé készül majd a látogatóknak – jelezte a halászcsárda tulajdonosa.
 
Nagy Sándor emlékeztetett, a csegei korhely halászlé bekerült a nemzeti értéktárba, s a cím elnyerése óta most először kerül az étel a fesztiválozók asztalára. Nem titkolt céljuk, hogy a korhely halászlé bekerüljön a hungarikumok közé.
Idén is lesz tiszacsegei halászlé fesztivál
Szombaton éjszaka két órakor kezdik a sütést-főzést a Tisza-parton. Mintegy 1500 kilogramm halat dolgoznak fel, a kétféle halászléhez pedig csaknem ötven kilogramm piros paprikát használnak fel – mondta Szalai János, a halászcsárda vezetője.
 
A nagyméretű bográcsokban készülő halászlé mellett a szabadtéri halsütödében mintegy hatszáz pontypatkót, valamint keszeget és kárászt sütnek, miközben a halászcsárda is üzemel majd teljes ételkínálatával – ismertette a szakember, megjegyezve, hogy a szabadban főtt halászlét a fesztivál napján féláron kínálják.
 
A fesztiválra látogatókat egész napos családi és gyermekprogramokkal várják – hangsúlyozta Szalai Zsolt szervező. A Tisza-parton több mint harminc árus kínálja majd egyebek között egyedi kézműves termékét, de lesz házi rétes és erdélyi kürtőskalács, illetve vidámpark, játszótér, lufibohóc és gólyalábasok bemutatója is.
 
A rendezvényen bemutatkozik továbbá a fesztiválozóknak a helyi majorette csoport, a Bihari banda néptáncegyüttes. Ahogy a korábbi 14 alkalommal, ezúttal is ott lesz az Abrakazabra zenekar, lesz Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival, az esti programokat pedig Nótár Mary és Pintér Timi produkciója zárja.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Borkóstolóval várnak minden érdeklődőt a hétvégén Bács-Kiskunban

2023. szeptember 29. 14:02
Szombat délután a Császártöltési Pincesorokért Egyesület szüretzáró borkóstolót rendez 15 órától a Főkáptalan pincesoron.
 

Környezettudatos animációs programokat kínál gyerekeknek a Bubbles Club

2023. március 17. 15:43
A Danubius Hotels 2013-ban indította el a gyerekeknek szóló Bubbles Club programját. Az idén jubiláló szolgáltatás születésnapja alkalmából ünnepi „zöld" hétvégékkel, környezettudatos animációs programokkal várja egész évben a kicsiket és nagyokat. Az év szlogenje: Legyél te is Zöldfülű!"
Mára kamasz- vagy felnőttkorba léptek azok a 5-10 éves gyermekek, akik 2013-ban először találkozhattak a Bubbles Club kabalaállataival, a kedves kis sárkányokkal.