Debrecennél már gyülekezőt fújtak a vonulásra készülő gólyák

2022. augusztus 02. 08:52
Egyre több az üres fészek, csapatokba verődve készülnek hosszú útjukra a madarak.
Debrecennél már gyülekezőt fújtak a vonulásra készülő gólyák

 

A fehér gólyák gyülekezése jellemzően augusztus elején kezdődik. A “hagyományok” szerint a kisebb-nagyobb csapatokba verődött fiatal gólyák augusztus 20-30. között indulnak vonulásukra téli telelőhelyeik felé, az öregek viszont csak szeptember elején.

Akik követik a gólyák hazai életét, rendszeresen nézik az országban az útmenti fészkeket, azok már most tapasztalhatják, hogy egyre több fészek üres.

Az idén született fiókák egy darabig ugyan vissza-visszatérnek a fészekbe éjszakázni, a napok múltával aztán a határban kezdenek gyülekezni és egy tapasztalt felnőtt vezetésével néhány hét múlva elindulnak Afrikába.

MOLNÁR MÁRIA

Molnár Mária július utolsó napjaiban készített gyönyörű képeket a gyülekező gólyákról Debrecenben, a Vértesi út végén a Tócó-patak mellett.

Az is meglehet, hogy még nem a vonulás járt a madarak fejében, hanem a nagy hőség okozta szomjúság vezette őket a vízfolyáshoz. Ott sorban megmártóztak a hűs vízben, majd tettek néhány próbakört a környéken.

https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2022/08/02/golyak-vonulasa-golyacsapatok-debrecen-kornyeken/

 

Kapcsolódó cikkek

A vonzó kinézet segít megszerezni a vágyott állást

2019. szeptember 16. 15:24
Nesze neked esélyegyenlőség

A vezetők nagyban befolyásolják az alkalmazottak étkezési szokásait

2019. február 05. 09:39
A munkahelyünk közvetlenül befolyásolja fizikai, szellemi, gazdasági és társadalmi jóllétünket, ezáltal családjaink, közösségeink és társadalmunk egészségét is. Az egészségfejlesztő munkahely egyre kitüntetettebb szerepet kap, mivel a magán- és közintézmények egyre inkább felismerik, hogy a globalizálódó piacon az üzleti siker csakis egészséges, képzett és motivált munkaerővel érhető el. Összegyűjtöttünk néhány külföldi egészségmegőrző programot, melyekről érdemes példát vennünk.