Debrecennél már gyülekezőt fújtak a vonulásra készülő gólyák

2022. augusztus 02. 08:52
Egyre több az üres fészek, csapatokba verődve készülnek hosszú útjukra a madarak.
Debrecennél már gyülekezőt fújtak a vonulásra készülő gólyák

 

A fehér gólyák gyülekezése jellemzően augusztus elején kezdődik. A “hagyományok” szerint a kisebb-nagyobb csapatokba verődött fiatal gólyák augusztus 20-30. között indulnak vonulásukra téli telelőhelyeik felé, az öregek viszont csak szeptember elején.

Akik követik a gólyák hazai életét, rendszeresen nézik az országban az útmenti fészkeket, azok már most tapasztalhatják, hogy egyre több fészek üres.

Az idén született fiókák egy darabig ugyan vissza-visszatérnek a fészekbe éjszakázni, a napok múltával aztán a határban kezdenek gyülekezni és egy tapasztalt felnőtt vezetésével néhány hét múlva elindulnak Afrikába.

MOLNÁR MÁRIA

Molnár Mária július utolsó napjaiban készített gyönyörű képeket a gyülekező gólyákról Debrecenben, a Vértesi út végén a Tócó-patak mellett.

Az is meglehet, hogy még nem a vonulás járt a madarak fejében, hanem a nagy hőség okozta szomjúság vezette őket a vízfolyáshoz. Ott sorban megmártóztak a hűs vízben, majd tettek néhány próbakört a környéken.

https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2022/08/02/golyak-vonulasa-golyacsapatok-debrecen-kornyeken/

 

Kapcsolódó cikkek

Egyhónapos pótszabadságot igényelhetnek az apák Ausztriában

2019. szeptember 03. 08:42
Szeptembertől egyhónapos gyermekgondozási pótszabadságot igényelhetnek az apák Ausztriában.

 

Munkahelyvédelmi adókedvezmények

2016. augusztus 23. 08:29
A 2012-ben „Munkahelyvédelmi Akcióterv” néven indult kormányzati program célja azon munkavállalók elhelyezkedésének támogatása, akik élethelyzetük vagy életkoruk okán hátrányos helyzetben vannak a munkaerő-piacon. Az adókedvezmények jelenleg is elérhetőek!