Döbbenetes pusztítást hagyott maga mögött a fonyódi berektűz

2021. március 01. 09:12
Szombaton késő délután gyulladt ki a nádas Fonyódnál, a lángok pedig olyan magasra csaptak, hogy azt az északi partról is látni lehetett.
Döbbenetes pusztítást hagyott maga mögött a fonyódi berektűz

Vasárnap Böröczky Bulcsú természetfotós elment a helyszínre és megörökítette, milyen döbbenetes pusztítást végzett a tűz. A lenti képgalériában látható felvételek szerint a látvány apokaliptikus, amerre a szem ellát, minden feketébe borult reggelre.

Mint posztjában fogalmazott,

alig tért magához a természet a két évvel ezelőtti tűzeset után, máris egy újabb. Tragikus ez a sok halál ami ezt a területet sújtja. A fotók ma napfelkeltekor készültek. Csöndes, komor, szürke, fagyos hajnal volt ez.

GALÉRIA
 
FACEBOOK / BÖRÖCZKY BULCSÚ
 

Legutóbb 2019. áprilisában történt hasonló, még nagyobb tűzeset, amikor több száz hektáros területen égett a nádas Fonyódnál, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon, amit csaknem 24 órán át tartó megfeszített munkával sikerült eloltani. Akkor szakértők úgy vélekedtek, hogy legalább 4-5 év szükséges, míg visszaáll a természet normális rendje a fonyódi berekben.

Böröczky Bulcsú rendszeresen oszt meg csodálatos természetfotókat Facebook-oldalán, munkáit ide kattintva tudja megtekinteni.

www.sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Munkahelyi biztonság - az erdészet jövője

2021. január 29. 08:11
Az EU-OSHA új jelentése röviden bemutatja a mezőgazdasági és erdészeti ágazatot érintő szervezeti és technológiai változásokról, valamint az ebből adódó munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kihívásokról szóló előrejelzési projektjének megállapításait.

Szakirányított erdőgazdálkodás vagy erdőkezelés?

2020. november 25. 09:33
Ez a kérdés a magánerdő tulajdonosai és a magán erdőgazdálkodásban közreműködő erdészeti szakirányító vállalkozások, sőt akár az erdő jogszerű használói részéről is felmerülhet. Annak érdekében, hogy a lehetőségek közötti választás során az érintettek megalapozott döntéseket hozhassanak, az alábbiakban igyekszünk röviden körüljárni a kérdéskört.