Duplájára emelkedett az élelmiszeripar számára is fontos támogatás keretösszege

2020. május 20. 08:07
A kormány 100 milliárd forintra emelte a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatás keretét. A támogatás a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe került - a feldolgozóipari szektorban működő - közép- és nagyvállalatok számára érhető el. A pályázatot a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez lehet benyújtani 2020. december 31-ig. A kérelmeket rendkívül hamar elbírálják, így a sikeresen pályázott vállalatok folyamatosan frissülő listája, illetve a pályázathoz szükséges mellékletek is megtalálhatóak az ügynökség oldalán.
Duplájára emelkedett az élelmiszeripar számára is fontos támogatás keretösszege

Összhangban a gazdaságvédelmi akcióterv részleteinek bemutatására megrendezett webkonferencián bejelentett, a koronavírus-járvány (COVID-19) által érintett vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségekkel, elérhetővé vált a Versenyképesség növelő támogatásról szóló pályázati felhívás a vállalatok számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásról szóló 7/2020. (IV.16) rendelete alapján, olvasható a HIPA oldalán.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Az eseményen megtudhatja, milyen állapotban kerül ki a magyar agrárium a világjárvány miatti sokkból, és milyen támogatási, szabályozási, piaci változások történtek, illetve várhatók az ágazatban. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetr?l, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

A versenyképesség növelő támogatás célja, hogy a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép- és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások számára a bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdése érdekében. Az előleg formájában elérhető, vissza nem térítendő készpénztámogatás 2020. december 31-ig nyújtható a vállalatok számára, amelynek igénylése a pályázati adatlap és mellékleteinek a HIPA-hoz történő benyújtásával történik.

Módosítások kerülnek bevezetésre 2020. május 6-tól a 2020. április 21-től elérhető, a koronavírus járvány következtében fellépő gazdasági nehézségek leküzdését elősegítő, a versenyképesség-növelő támogatásról szóló Pályázati felhívásban. A pályázat eddigi működésének tapasztalataival összhangban a változások célja a támogatással kapcsolatban felmerülő adminisztráció könnyítése, az eljárásrend egyszerűsítése.

Az eljárásrend egyszerűsítése érdekében a pályázati anyag elektronikus benyújtását követően a vállalatoknak a módosítások bevezetésével 10 munkanapra emelkedik az eredeti dokumentum benyújtási határideje. A befogadó levél a pályázati anyagra vonatkozóan az elektronikus benyújtást követően már kiállításra kerülhet, azonban támogatói döntés csak az eredeti pályázati dokumentáció beérkezését követően születhet.

Az Európai Bizottság korábban jóváhagyta az 50 milliárd forint (körülbelül 140 millió euró) keretösszeggel rendelkező támogatási programot. A támogatás formáját tekintve vissza nem térítendő készpénztámogatás, amely 2020. december 31-ig nyújtható és előlegként fog a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép-és nagyvállalatok számára rendelkezésre állni. A beruházási értékhez kötött támogatás mértéke nem haladhatja meg a 800.000 eurónak megfelelő forintösszeget. A támogatás keretösszegét a kormány a közelmúltban emelte meg 100 milliárd forintra.

A Versenyképesség-növelő támogatásról szóló módosított Pályázati Felhívást és kapcsolódó mellékleteket megtekintésére a fenti linken van lehetőség.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Figyelem, győriek! Így változik a piacok látogatási rendje

2020. május 11. 07:55
Hétköznap délelőtt 9 és 12 óra között, hétvégén reggel 6 és 9 óra között látogathatják a győri piacokat a 65. életévüket betöltött személyek - írja a Kisalföld.

Így tárold az ételeket a hőség alatt: különben dobhatod ki, vagy meg is betegedhetsz

2021. június 24. 11:56
Ezen a héten szerdán és csütörtökön még folytatódik a hőség, akár 39 fok is lehet az ország egyes részein. A hőség - hosszabb-rövidebb enyhülésekkel tarkítva - egész nyáron el fog bennünket kísérni. Ezért különösen fontos, hogy se magunkat, se az ételeinket ne tegyük ki a magas hőmérséklet ártalmainak. Nemcsak pazaroljuk az ételt, ha rosszul tároljuk: meg is betegedhetünk tőle. Mutatjuk azt a 10 aranyszabályt, amellyel elkerülheted a bajt.