Egy hét múlva megjelenik a nagyvállalati támogatási pályázatok feltételrendszere

2016. február 26. 08:11
Egy-másfél héten belül megjelennek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján az idei nagyvállalati támogatási pályáztatok feltételei – jelezte az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában az NGM kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A tavalyi 3 milliárdos támogatási keret idén 15 milliárd forintra emelkedik, ami összefügg azzal, hogy a nagyvállalatok nem, vagy csak nagyon korlátozott mértékben részesedhetnek európai uniós támogatásokból. A nagyvállalatok ezért versenyhátrányba kerültek a mikro, kis és középvállalkozásokkal szemben, ezért nyitott a kormány számukra is támogatási keretet.

Tavaly 14 magyarországi nagyvállalattal 3 milliárd forint értékű fejlesztési támogatásról kötött szerződést a Nemzetgazdasági Minisztérium, így 8,7 milliárdnyi beruházást és 500 munkahely megteremtését segítette.

Nagyobb részben Kelet-Magyarországra jutott eddig a támogatásból, de Székesfehérvárott, Ajkán, Kaposváron és Közép-Magyarországon is részesedtek belőle cégek. A szerződések szerint június 30-ig a tavalyi szerződésekkel el kell számolniuk – bár valószínűleg lesz némi csúszás -, de az 500 munkahelyből addig 400 meg fog valósulni.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Forrás: unios-palyazatok-info.hu 

Kapcsolódó cikkek

Fűszerpaprika-termelők igényelhetnek támogatást

2017. május 08. 07:48
A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a fűszerpaprika-termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából megvásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására – közölte az Államkincstár.

Közeleg a benyújtási határidő az erdészeti pályázatoknál

2017. március 24. 07:14
A januárban megjelent, az "Erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások" című pályázat első értékelési határnapja 2017. március 31. Szintén március vége a határidő az erdészeti genetikai pályázatoknak, ráadásul ezt idén több alkalommal már nem lehet benyújtani.