Egy hét múlva megjelenik a nagyvállalati támogatási pályázatok feltételrendszere

2016. február 26. 08:11
Egy-másfél héten belül megjelennek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján az idei nagyvállalati támogatási pályáztatok feltételei – jelezte az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában az NGM kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A tavalyi 3 milliárdos támogatási keret idén 15 milliárd forintra emelkedik, ami összefügg azzal, hogy a nagyvállalatok nem, vagy csak nagyon korlátozott mértékben részesedhetnek európai uniós támogatásokból. A nagyvállalatok ezért versenyhátrányba kerültek a mikro, kis és középvállalkozásokkal szemben, ezért nyitott a kormány számukra is támogatási keretet.

Tavaly 14 magyarországi nagyvállalattal 3 milliárd forint értékű fejlesztési támogatásról kötött szerződést a Nemzetgazdasági Minisztérium, így 8,7 milliárdnyi beruházást és 500 munkahely megteremtését segítette.

Nagyobb részben Kelet-Magyarországra jutott eddig a támogatásból, de Székesfehérvárott, Ajkán, Kaposváron és Közép-Magyarországon is részesedtek belőle cégek. A szerződések szerint június 30-ig a tavalyi szerződésekkel el kell számolniuk – bár valószínűleg lesz némi csúszás -, de az 500 munkahelyből addig 400 meg fog valósulni.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Forrás: unios-palyazatok-info.hu 

Kapcsolódó cikkek

Kötelező képzések időpontváltozásai

2016. november 21. 11:35
Pályázati felhívás, illetve jogszabály-módosítás miatt a VP-AKG, a VP-ÖKO valamint az ÚMVP fiatal gazda támogatás képzési kötelezettségének teljesítési határideje várhatóan későbbi időpontra, 2017. december 31-re változik.

Határidőig kiírták az összes vidékfejlesztési pályázatot

2017. június 07. 21:21
Valamennyi vidékfejlesztési pályázatot kiírták a határidőig, 68 pályázatot hirdettek meg összesen mintegy 1300 milliárd forint értékben március 31-ig - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.