Egyetlen éjszaka alatt elloptak 150 juhot

2018. szeptember 24. 09:23
150 javarészt vemhes anyajuhnak kélt lába Németország észak-keleti csücskében egyetlen éjszaka alatt. A kár meghaladja a 7 millió forintot. Csak egy teherautó kellett a bűncselekmény elkövetéséhez.

Hétfőről keddre virradólag ismeretlen tettesek elloptak 150 texel juhot egy német vándorjuhásztól Németország észak-keleti csücskében, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban. A tulajdonos 2000 eurót (mintegy 640 ezer forintot) ajánlott fel annak, aki használható információval rendelkezik az elkövetőkről. A toljavok egy ismeretlen járművel a legelőre hajtottak, egybeterelték az állatokat, majd felrakodták őket a teherautóra - mindez leolvasható a rendőrség által is rögzített keréknyomokból.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A kérdéses legelő mintegy két kilométeres távolságban volt a legközelebbi lakott településtől. A falu (Burow) egyébként egy autópálya és egy autóút révén is könnyen megközelíthető, ezektől is csak két kilométrre fekszik. A kárt 22.500 euróra, azaz 7,2 millió forintra becsülték, mivel a jószágok javarészt vemhes anyajuhok voltak, illetve növendékállatok. Így nemcsak az ellopott juhokkal, hanem a megszületendő bárányokkal is szegényebb lett a gazda.

Texel juhok
agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Új fejezet az Eurázsiai agrárkapcsolatokban

2016. szeptember 27. 08:24
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Szergej Szergejevics Szidorszkij, az Eurázsiai Gazdasági Unió Bizottságának ipari és agráripari komplexum minisztere.

Ingyen hitelt kapnak a fagykár sújtotta gazdák

2016. július 28. 07:57
Hektáronként maximum félmillió forinthoz juthatnak Hektáronként legfeljebb 500 ezer forint összegű kamat- és költségmentes hitelhez juthatnak azok a gazdák, akiknek idén áprilisában fagykár sújtotta ültetvényeit - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.