Együttműködés a hidrogénközlekedés ösztönzése érdekében

2023. június 23. 13:27
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség (MHtSZ) és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) a hidrogénközlekedés ösztönzése érdekében – közölték az együttműködő szervezetek az MTI-vel.
Együttműködés a hidrogénközlekedés ösztönzése érdekében
A közúti fuvarozás környezetterhelésének csökkentésére és a fuvarozók költségeinek tervezhetőségére a hidrogénközlekedés a leghatékonyabb megoldás – indokolták az együttműködést. A két szervezet összehangolja a tevékenységét, hogy az új technológia minél gyorsabban és egyszerűbben teret nyerhessen, a megállapodás első elemeként pedig kérdőívben keresik meg a a fuvarozókat és a haszongépjárművek üzemeltetőit. A konzultációnak fontos szerepe lesz abban, hogy a vállalkozók nyitottságához, fejlesztési terveikhez, igényeikhez igazodhasson a hidrogénkúthálózat kialakítása, valamint az autó- és tehergépjármű-támogatás – írták. A közlemény szerint az együttműködők a tudásmegosztás, a kölcsönös szakértői támogatás mellett is elkötelezték magukat, emellett közös hidrogénközlekedési konferenciák, tanfolyamok és képzések szervezését, tudományos, ismeretterjesztő és népszerűsítő kiadványok elkészítését is vállalták.
 
A NiT Hungary elnöke, Füle László hangsúlyozta, hogy fuvarozók fontosnak tartják a fenntarthatóságot, és az új technológiák iránt nyitottak lesznek, ha megfelelő ösztönzőkkel párosulnak az alternatív technológiák. Az MHtSz elnöke, Lepsényi István szerint a hidrogénalapú mobilitás akkor valósulhat meg, ha az érdekelt felek közös akarattal, összehangoltan és együttműködve alkalmazzák a technológiai és műszaki megoldásokat – olvasható a közleményben.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Kész, vége! Ma végleg lekapcsolják minden gépen ezt a böngészőt

2023. február 14. 12:38
A Microsoft a mai napon fogja leküldeni azokra a gépekre, amiken még mindig megtalálható az Internet Explorer azt a frissítést, ami végleg letiltja azokon a már elavult böngészőt. 
 
Az Internet Explorer, aminek támogatása a mai nappal végleg megszűnik. Azok a felhasználók, akik mégis megpróbálják majd a régi szoftvert elindítani, egy tájékoztató ablakot kapnak majd, amiből megtudhatják, hogy "az Internet Explorer jövője a Microsoft Edge-ben van - írja a PCForum.

A szakértő szerint a benzinárstop veszélyben van, az ellátás nincs

2022. december 05. 10:54
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz, vagy nem lesz.
 
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz – mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Hortay Olivér szerint az egyre súlyosabb piaci feszültség Magyarországra is be fog gyűrűzni, akár veszélybe sodorhatja a benzinárstopot is.