Ekkorát még nem láttál: gigantikus méretű tök nőtt Japánban

2020. szeptember 22. 09:42
Egy 410,3 kilogramm súlyú tök nyerte meg Japánban a szigetország legnagyobb töke címéért folyó versengést. A versenyt a koronavírus-járványra való tekintettel idén online rendezték meg.
Ekkorát még nem láttál: gigantikus méretű tök nőtt Japánban

A hatalmas zöldségfélét a csendes-óceáni szigetország nyugati részén, Ehime prefektúrában gazdálkodó Uconomija Hirojosi termesztette, írta meg a HVG.hu a Kyodo News információi alapján. A japán gazda már másodszor nyerte meg a versengést. A 68 éves férfi szerint a tök növekedését Mozart zenéje serkentette. Uvonomija Hirojosi 2018-ban egy még nagyobb, 412,6 kilogramm súlyú tökkel nyerte meg a versenyt, ám annak a növekedését a hagyományos japán zene, az enka dalai segítette.

A kép csak illusztráció (Forrás: Getty Images)

A versenyen, amelyen 51 gazda vett részt, a második helyen egy Csiba tartománybeli gazda végzett egy 385 kilogramm súlyú tökkel, a harmadik pedig egy 334 kilós tök lett Mie tartományból. A 34. alkalommal megrendezett megmérettetésen a koronavírus-világjárvány miatt engedélyezték a résztvevőknek, hogy a személyes részvétel helyett az interneten küldjék el terméseredményeiket.

sokszinuvidek24.hu

Kapcsolódó cikkek

Kihirdették 2018 legszebb madárfotóit, egytől egyig lenyűgözőek

2018. augusztus 24. 09:12
A British Trust for Ornithology nevű brit madárvédő szervezet 2015 óta minden évben megrendezi az év madárfotósa versenyt, és idén sem történt ez másként.

Ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg az Ország Tortáját

2016. augusztus 19. 08:37
Mint ismert, háromfordulós zsűrizési körben választották ki Magyarország 2016-os győztes tortáját, amely az Őrség zöld aranya, Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján) süteménye lett.