Ekkorát még nem láttál: gigantikus méretű tök nőtt Japánban

2020. szeptember 22. 09:42
Egy 410,3 kilogramm súlyú tök nyerte meg Japánban a szigetország legnagyobb töke címéért folyó versengést. A versenyt a koronavírus-járványra való tekintettel idén online rendezték meg.
Ekkorát még nem láttál: gigantikus méretű tök nőtt Japánban

A hatalmas zöldségfélét a csendes-óceáni szigetország nyugati részén, Ehime prefektúrában gazdálkodó Uconomija Hirojosi termesztette, írta meg a HVG.hu a Kyodo News információi alapján. A japán gazda már másodszor nyerte meg a versengést. A 68 éves férfi szerint a tök növekedését Mozart zenéje serkentette. Uvonomija Hirojosi 2018-ban egy még nagyobb, 412,6 kilogramm súlyú tökkel nyerte meg a versenyt, ám annak a növekedését a hagyományos japán zene, az enka dalai segítette.

A kép csak illusztráció (Forrás: Getty Images)

A versenyen, amelyen 51 gazda vett részt, a második helyen egy Csiba tartománybeli gazda végzett egy 385 kilogramm súlyú tökkel, a harmadik pedig egy 334 kilós tök lett Mie tartományból. A 34. alkalommal megrendezett megmérettetésen a koronavírus-világjárvány miatt engedélyezték a résztvevőknek, hogy a személyes részvétel helyett az interneten küldjék el terméseredményeiket.

sokszinuvidek24.hu

Kapcsolódó cikkek

Amikor a postán kitett papírkosár is adattvédelmi probléma

2019. június 12. 07:57
Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) jelentős bírságot helyez kilátásba arra az esetre, amennyiben az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó nem tartja be a rendeletben foglaltakat. A csillagászati mértékű bírságoktól való félelem a vállalkozásokat sok esetben abszurd döntések meghozatalára készteti, melyek mögött általában félreértések húzódnak meg. Ezen túlmenően az élet is produkál olyan helyzeteket, amelyek a jog tükrében egyszerűen nem kezelhetőek. Ezekből válogatunk az alábbiakban:

Kik a magyar szakszervezetek tagjai?

2019. március 14. 07:51
A legutolsó átfogó felmérést 2015-ben végezte el a KSH