Eladásra kínálják Bács-Kiskun vármegye egyik legszebb kastélyát

2024. január 09. 16:11
Bács-Kiskun megyében, Kecskeméttől fél órányi autóútra az egyik legrégebbi magyar nemesi család által építtetett, 776 négyzetméteres, 12 szobás kastélyt árulják most 765 millió forintért.
A kunbaracsi Vörös Kastély néven üzemelő műemlék épület eddig exkluzív szállodaként, étteremként és rendezvényhelyszínként fogadta vendégeit.
 
Eladásra kínálják Bács-Kiskun vármegye egyik legszebb kastélyát
A kastély a falutól északnyugatra, egy majorban áll. Egy Facebook-bejegyzés szerint központi tornyát egy időben vörös míniumos lemez fedte, innen kapta nevét. A kúria homlokzatán ma is látható a márványba vésett Vörös Kastély felirat. A kastély legrégebbi része, a földszinti boltozatos terem az 1780-as években épülhetett marha- vagy juhistállónak.
Étterem - Vörös Kastély kastélyszálló Kunbaracs Magyarország
A majorság kezdetben a Teleki család, később a Zeyk család tulajdonában volt. Száz évvel később, az 1870-es években alakították a gazdasági épületet kastéllyá emeletráépítéssel és új épületszárnyak kialakításával.
 
Vörös-kastély, Kunbaracs | Családi ház | Épületek | Kitervezte.hu
A kastély a falutól északnyugatra, egy majorban áll. Egy Facebook-bejegyzés szerint központi tornyát egy időben vörös míniumos lemez fedte, innen kapta nevét. A kúria homlokzatán ma is látható a márványba vésett Vörös Kastély felirat. 
Természetközeli - Szabadtéri - Vidéki esküvői helyszín - Vörös kastély
 
A kastélyt 1984-ben megvette egy vállalkozó, aki panzióvá akarta alakítani. Miután kerete elfogyott, ő is továbbadta a tulajdonjogot. Az épület állapota egyre romlott, a kilencvenes években tető sem fedte. Felújítása az utolsó pillanatban kezdődött el, és 2000 végére fejeződött be. 2010-ben került új tulajdonoshoz, aki ismét felújította.
 
A 776 négyzetméteres, 12 szobás kastélyt most 765 millió forintért árulják – vette észre a Sokszínű Vidék.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Különleges falfestményekre bukkantak a veszprémi várnegyed épületeiben

2024. február 20. 17:17
A 19. századból származó falképekre, az idősebb és az ifjabb Franz Xaver Bucher munkáira bukkantak a veszprémi várnegyed épületeinek felújításakor. Az egyik kép Lukács evangelistát ábrázolja, a másik egy osztrák katonát – áll a beruházást végző cég által kiadott hétfői közleményben.
A vár restaurálása során a Szent Imre-templomban bukkant elő Lukács evangélista képe, az osztrák katona alakjára pedig a korábban kanonokházként működő Tejfalusy-házban találtak rá.
 

Nárciszpompa a Budai Arborétumban

2023. április 18. 09:22
A nárcisz népszerű hagymás növény, virágai többnyire fehér, világos- és narancssárga színekben pompáznak. Fajtái 12 csoportba (divízióba) sorolhatók, a sárga trombitanárciszok már március közepén nyílnak. Ültethetők kertekbe, termeszthetők és hajtathatók vágott virágként, az apróbb termetűek pedig sziklakertben vagy balkonládában is jól mutatnak.