Élelmiszeripari szakágazatok képviselői egyeztettek

2016. március 10. 08:58
Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervezett rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, szakértők és a tárca illetékesei együtt kerestek megoldásokat a jövő kihívásaira. 
Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár - az eseménysorozat záró rendezvényén résztvevőket köszöntve - az együttműködést, a szakmai javaslatok felszínre kerülését, a közös gondolkodást nevezte az elmúlt hónapban szervezett rendezvénysorozat legfőbb értékének.

Zsigó Róbert fontos mérföldkőnek nevezte a kormány által tavaly elfogadott Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiát. Mint mondta, a Stratégia legfontosabb célja, hogy az elmúlt évtizedekben nehéz helyzetbe került, alulfinanszírozott, igen kevés fejlesztési forráshoz jutott, és ezért versenyhátrányba került magyar élelmiszer-feldolgozó ipart segítse, erősítse. 
 
A Stratégia végrehajtásához rendelkezésre álló 300 milliárd forint hozzájárul az élelmiszeripar technológia fejlődéséhez, így bővülhet a foglalkoztatás, lehetővé válik, hogy az élelmiszeripar minél nagyobb arányban feldolgozza a magyar mezőgazdaság által termelt kiváló alapanyagokat, és versenyképes termékekkel jelenjen meg a hazai és külföldi piacokon.

A baromfi, a zöldség-és gyümölcsfeldolgozásban, a húsfeldolgozó-iparban, a tejtermék-gyártásban, végül a malomiparban és pékáru gyártásban érintettek a minisztérium által szervezett tanácskozássorozaton a megoldandó feladatokat állították középpontba. A résztvevők az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig átbeszélték a lehetséges fejlesztési irányokat.
 
Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Férfi és női foglalkozások

2017. április 11. 07:59
2017. április 7-én a Budapest Intézet nyilvános műhelybeszélgetésre hívott egyesületeket, szakszervezeteket, szakértőket, hogy „a középfokú szakképzés a nők munkaerőpiaci kilátásaira adott hatásának” kérdésköréről cseréljen eszmét.

Legjobban a a szakmunkás pályakezdők bére emelkedett

2018. május 30. 09:37
Az elmúlt öt évben az alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező dolgozók bére nőtt a legjobban – derül ki a Fizetesek.hu legújabb kutatásából. Igaz, óriási volt a lemaradás, a diplomás munkavállalók még így is kétszer annyit keresnek.