Élénkülnek a magyar-kínai agrárkapcsolatok

2018. október 16. 08:19
Nagy István az Agrárminisztériumban fogadta a Kínai Népi Gyűlés Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának delegációját. A találkozó során a felek a Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg.

Az agrárminiszter jelezte, hogy a november elején Sanghajban megrendezésre kerülő Kínai Nemzetközi Import Expón az Agrárminisztérium is részt vesz.

Kép letöltése
 
Fotó: AM/Pelsőczy Csaba

 

Nagy István hangsúlyozta, hogy Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával kiépített kiváló kapcsolat, mivel ez további esélyt jelenthet arra, hogy Magyarország legyen az egyik logisztikai átemelője a régió és az Európai Unió közötti nagy volumenű áruforgalomnak.

A felek egyeztettek a magyar agrárexport lehetőségeiről Kínába, valamint áttekintették a magyar termékek kiszállításához szükséges engedélyezési folyamatokat.

Kína Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnere.  A magyar-kínai külkereskedelem fontos részét képezi a mezőgazdaság és az élelmiszeripar. A közép-európai országok közül Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába (sertés-, liba-, kacsa-, marha-, és nyúlhús, élő ló, tej, valamint búza), ami a hatóságaink közötti kiváló együttműködésnek köszönhető.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Jelentős kárt okoz az élelmiszeráfa-csalás

2017. október 16. 11:46
Fél év alatt több mint háromezer pénzügyi-gazdasági bűncselekményt tártak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói – írja a pénteki Magyar Idők.

NAK: a magyar élelmiszeripar teljesítménye 1,5 százalékkal nőtt tavaly

2017. április 11. 07:32
A magyar élelmiszeripar teljesítménye 1,4,-1,5 százalékkal nőtt tavaly, meghaladva az ipari átlagot, a termelés értéke 2880 milliárd forintot tett ki a 2015-ös 2831 milliárd forint után - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeriparért felelős alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.