„Elfogadhatatlan az uniós agrártámogatások csökkentése”

2018. szeptember 24. 09:37
NAK: Az elmúlt években kialakult uniós agrárpolitikának nehéz megfelelni, egyre több előírás vonatkozik a termelésre, így több a papírmunka is

A magyar gazdák számára elfogadhatatlan a közös uniós agrártámogatások csökkentése - mondta Kis Miklós Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Az Európai Bizottság (EB) tervei alapján 2020-ra 15 százalékkal csökkenne az uniós agrártámogatás - emlékeztetett.

Elmondta: az elmúlt években kialakult uniós agrárpolitikának nehéz megfelelni, egyre több előírás vonatkozik a termelésre, így több a papírmunka is, az új kötelezettségek pénzbe és energiába kerülnek, mégis az EB kevesebbet juttatna az agráriumnak.

Több tagállam is osztja Magyarország álláspontját arról, hogy a jelenlegi agrártámogatás mértékét az uniós befizetések megemelésével lehetne megtartani - fűzte hozzá Kis Miklós Zsolt.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Ez történik a hazai munkaerő-piacon - Munkaerőhiány, vita a GYED EXTRA körül

2016. augusztus 22. 08:02
A Nemzetgazdasági Miniszter több alkalommal hangot adott azon véleményének, hogy a gazdasági fejlődés egyik féke éppen a munkaerőhiány lehet, melynek következtében bevándorlókra bizonyos területeken szükség lehet.

Március 18-án tüntetnek a tejtermelők

2016. március 10. 08:53
Tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt több mint 96 millió forintra bírságolták azokat a kereskedőket, akik a beszerzési ár alatt adták a tejet. A korábban bejelentett termelői tiltakozást nem befolyásolja, hogy a kormány látványosan törekszik annak demonstrálására: ahol tud, segít a tejágazatnak.