Elkápráztatta a világot a hortobágyi vadlovakról szóló természetfilm

2021. szeptember 16. 11:26
A Vadlovak-Hortobágyi mese című film október 21-től országszerte látható lesz a mozikban.
Elkápráztatta a világot a hortobágyi vadlovakról szóló természetfilm

Megnyerte a legnagyobb és legrangosabb németországi természetfilm fesztivál, a Green Screen Internationales Naturfilmfestival Eckernförde fődíját a “Vadlovak – Hortobágyi mese” című dokumentumfilm, melynek rendezője Török Zoltán, aki csapatával éppen tíz éve készítette el és mutatta be a “Vad Magyarország” című filmet. 

A fesztiválon a világ minden tájáról érkeztek versenyfilmek, ezek közül kapta meg a legrangosabb elismerést, a fődíjat a hortobágyi vadlovakról szóló alkotás.

A film három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, bámulatos látványvilággal bemutatva a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk.

Vadlovak – Hortobágyi mese

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, ahol a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán.

Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

Fantasztikusan büszke vagyok a csapatra, akikkel ezt a filmet együtt készíthettem! Köszönet a Green Screen Internationales Naturfilmfestival Eckernförde zsűrijének és mindenkinek, aki hitt abban, hogy a hortobágyi pusztáról és a vadlovakról is lehet és érdemes mozifilmet csinálni

– írta Facebook posztjában Török Zoltán rendező.

A film október 21-től országszerte látható lesz a mozikban.

 
 
https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2021/09/16/vadlovak-hortobagyi-mese-film-a-vadlovakrol/

Kapcsolódó cikkek

Megjelent a fenyvesek réme a Magas-Tátrában

2020. július 24. 07:42
A szakemberek szerint egy példány élete során több facsemete elpusztítására képes

Erdőgazdasági károk 2019-2020

2020. november 24. 08:43
Az Erdészeti Tudományos Intézet szakemberei 2020 szeptemberében jelentették meg az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer alapján összeállított kiadványukat.