Elkezdődött a Marriott első vidéki szállodakomplexumának kivitelezése

2023. június 30. 13:38
Balatonfüreden épül meg a Marriott első vidéki szállodakomplexuma. A Le Méridien BalaPort Lake Balaton kivitelezőjét még nem választották ki, de a hotel főépületétől keletre, illetve nyugatra eső BalaPort Residence épületeiben már dolgoznak a generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakemberei.
Amint arról korábban beszámoltunk, Balatonfüred központjában ötcsillagos szállodakomplexum épül, amely a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja majd a vendégeket, az építkezés haladásáról most a Magyar Építők osztott meg fotókat.
Elkezdődött a Marriott első vidéki szállodakomplexumának kivitelezése
A Le Méridien BalaPort Lake Balaton luxusszálloda a balatonfüredi BalaPort projekt keretein belül valósul meg. A 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett a BalaPort projektben 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül, valamint a kikötői infrastruktúrát is fejlesztik. A Zákonyi Ferenc utcai projekt 22,5 milliárd forintból valósul meg.
 
A szállodakomplexum terv szerint 2025-ben nyitja meg kapuit
 
A BalaPort Residence különálló épületeiben összesen 24 apartmant alakítanak ki az egy hálószobástól a 3 hálószobás kategóriáig, itt már zajlanak a falazási munkálatok.
 
A leendő luxusszálloda hajózást megelevenítő külseje pedig az 1960-as évek francia Riviéra és az olasz Dolce Vita hangulatába kalauzoló belsőépítészeti kialakítással párosul majd, de – mint a lapot tájékoztatták – jelenleg még kivitelezőt keresnek a projekt megvalósítására.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Újabb Ipoly-híd köti össze Magyarországot és Szlovákiát

2023. december 01. 14:36
Új Ipoly-hidat adtak át Magyarország és Szlovákia között, az egyik oldalon Őrhalomnál, a másikon pedig Ipolyvarbónál. A híd megkönnyíti a határ menti közösségek életét és a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos.

Balatoni e-bike élménytúra eredetvédett borokkal

2023. április 21. 13:31
A Balaton-felvidéki Nivegy-völgyben május 6-án borkóstolóval kombinált e-bike túrára várják az érdeklődőket. Az eseményre kiadott térképpel a jövőben bárki saját élménytúrát tervezhet a környéken.
A Nivegy-völgy a Káli-medence és a Balaton között félúton húzódik meg öt aprócska faluval. A Nagyvázsony irányából a Balaton felé tartó út először a völgy északi kapuján, Óbudaváron halad keresztül. Kis kitérővel érjük el Szentjakabfát és Balatoncsicsót, majd Szentantalfa és Tagyon következik, utána pedig pár perc és már a Balatonnál vagyunk.