Ellepték Mohácsot a busók, elkezdődött a téltemető fesztivál

2024. február 09. 17:14
A több mint 160 programra százezernél több látogatót várnak.
Ellepték Mohácsot a busók, elkezdődött a téltemető fesztivál
Február 8-án, csütörtökön a gyerekek kisfarsangjával elkezdődött a mohácsi busójárás. A február 13-ig tartó, hatnapos téltemető fesztiválon idén rekordszámú, több mint 2500 maskarás űzi el a telet. A több mint 160 programra százezernél is több látogatót várnak.
A busójárás leglátványosabb programjait a hagyományoknak megfelelően az idén is farsangvasárnap tartják. A busók február 11-én kelnek át csónakkal a Dunán, vonulnak fel a belvárosban, teszik vízre a farsangi koporsót, avatnak új busókat és gyújtanak hatalmas máglyát a város főterén.
 
A fesztivál teljes programja IDE KATTINTVA tekinthető meg.
 
Györkő Zsombor a fesztivál első napján a helyszínen járt, és a képgalériában látható látványos fotókon örökítette meg a csütörtöki hangulatot.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Teljes a 32. Művészetek Völgye nagyszínpadának programja

2023. február 22. 11:09
Teljes a Panoráma Színpad programja és még három tucat előadót jelentett be a Művészetek Völgye, amely idén július 21. és 30. között várja a fesztiválozókat a nyár legszínesebb 10 napjára Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
A fesztiválon már biztosan láthatjuk a Quimby koncertjét, akik 3 év után térnek vissza Kapolcsra, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal a fesztiválon is bemutatja A Dal a miénk 2.0: Új dalokkal újratöltve c. műsorát, itt ünnepli 10. születésnapját a Bagossy Brothers Company, „Völgy Special" show-val készül a 20 éves Punnany Massif, a Cirque du Tókertben lép fel Zorán, de ott lesz a Carson Coma és a Bëlga is a 10 nap alatt - tájékoztatta lapunkat a fesztivál szervezősége.

Eladásra kínálják Bács-Kiskun vármegye egyik legszebb kastélyát

2024. január 09. 16:11
Bács-Kiskun megyében, Kecskeméttől fél órányi autóútra az egyik legrégebbi magyar nemesi család által építtetett, 776 négyzetméteres, 12 szobás kastélyt árulják most 765 millió forintért.
A kunbaracsi Vörös Kastély néven üzemelő műemlék épület eddig exkluzív szállodaként, étteremként és rendezvényhelyszínként fogadta vendégeit.