Ellepték Mohácsot a busók, elkezdődött a téltemető fesztivál

2024. február 09. 17:14
A több mint 160 programra százezernél több látogatót várnak.
Ellepték Mohácsot a busók, elkezdődött a téltemető fesztivál
Február 8-án, csütörtökön a gyerekek kisfarsangjával elkezdődött a mohácsi busójárás. A február 13-ig tartó, hatnapos téltemető fesztiválon idén rekordszámú, több mint 2500 maskarás űzi el a telet. A több mint 160 programra százezernél is több látogatót várnak.
A busójárás leglátványosabb programjait a hagyományoknak megfelelően az idén is farsangvasárnap tartják. A busók február 11-én kelnek át csónakkal a Dunán, vonulnak fel a belvárosban, teszik vízre a farsangi koporsót, avatnak új busókat és gyújtanak hatalmas máglyát a város főterén.
 
A fesztivál teljes programja IDE KATTINTVA tekinthető meg.
 
Györkő Zsombor a fesztivál első napján a helyszínen járt, és a képgalériában látható látványos fotókon örökítette meg a csütörtöki hangulatot.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Átadták a Sarkad-Remetei Vadászházat

2023. június 26. 14:11
Az erdei ökoturisztikai infrastruktúra fejlesztése a fenntarthatóságot szolgálja. Az állami erdőgazdaságok az erdőkezelésbe integrált módon, a védelmi és gazdasági törekvésekkel összhangban folyamatosan bővítik és korszerűsítik turisztikai hálózatukat.
Az állami erdőgazdaságok a Téry Ödön Program és az Aktív Magyarország Program révén több mint 3 milliárd forintot fordíthattak 2017 és 2022 között ökoturisztikai infrastruktúrájuk fejlesztésére az Agrárminisztérium pályázatai mellett.

Extra közvetlen járatokat indít a Flixbus Budapestről Bécsbe

2023. november 03. 15:52
A FlixBus átmenetileg három új autóbusszal bővíti a Budapest és Bécs között közlekedő flottáját, így már akár napi 14 induló járat közül választhatunk, ha Bécsbe indulnánk.
A cég a közleményében azt írta, hogy az új járatoknak köszönhetően az utasok kényelmesen, átszállás nélkül, gyorsan, valamint megfizethető áron juthatnak el Bécsbe, és vissza Budapestre.