Élményszigetek, virtuális közösségi tér és ingyenes egészségszűrés a megújult Utazás+ Kiállításon

2024. február 16. 19:37
Megújult formában és tartalommal rendezik meg az Utazás+ Kiállítást február 22-25. között a Hungexpón, a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztató ízelítőt adott az inspiráló programból és a két díszvendég kínálatából.
Élményszigetek, virtuális közösségi tér és ingyenes egészségszűrés a megújult Utazás+ Kiállításon
A bolgár tengerpart hosszú homokos strandjairól, tiszta vízéről, üdülőkomplexumairól ismert 
 
Az Utazás+ Nemzetközi Turisztikai Kiállítás és Élményfeszt az idei évben friss tartalommal várja a látogatókat, az új elnevezés is a szervezők újító szándékát mutatja.
 
„Hazánk legnagyobb és legjelentősebb utazás tematikájú kiállításán olyan élményeket igyekszünk nyújtani a látogatóknak, melyek az online világban nem érhetők el" – emelte ki a sajtótájékoztatón Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója.
 
Az eseményen 23 belföldi és 28 külföldi desztináció önálló standon kínálja majd utazásait, közel 150 kiállító lesz jelen. De nem csak erről szól az idei Utazás, a szervezők korosztályra szabott élményszigeteket alakítanak ki a Hungexpo A csarnokában,a gyermekek számára kialakított szórakoztató elemekkel, élő állatokkal, többfunkciós virtuális közösségi térrel. Magyarország átfogó egészségszűrési programjának első megállójaként ingyenes egészségszűrésen vehetnek részt az érdeklődők – sorolta Tihanyi Klára.
Az eseményt beharangozó sajtótájékoztató ízelítőt adott az inspiráló programból és a két díszvendég kínálatából - Fotó: turizmus.com
 
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Bulgária, a belföldi pedig a történelmi fürdőváros, Gyula, valamint Békés Vármegye lesz. A kiemelt térségek várhatóan az idén is nagy figyelmet kapnak, a későbbiekben pedig plusz vendégforgalmat remélhetnek a közönségtől.
 
Többféle élmény egy helyen
Az Utazás+ kiállítás fókuszában ezúttal az aktív- és kalandturizmus áll. A szervezők idén is megépítik a csaknem 3000 négyzetméteres tesztpályát, ahol a látogatók kipróbálhatják a kiállított elektromos kerékpárokat.
Tényleg biztonságos a hárommillió forintos bringa? Kipróbáltuk - Vezess
Hagyományosan népszerű eseménye az Utazás kiállításnak a lakókocsikat és lakóautókat felvonultató Karaván Szalon.A színpadi programok kavalkádja mellett idén is sok program közül válogathatnak a látogatók: újra nyit a Fesztivál Sziget, lesz Blogger Corner, Járatlan Utakon Fesztivál, valamint Afrika Expo is.
 
„A kiállítás területén elhelyezett nyereménypontokon elhelyezett nyereményszelvények kitöltésével a látogatók értékes nyereményekre tehetnek" – emelte ki Tihanyi Klára. A legszerencsésebbek all inclusive egyiptomi utazással vagy egy 1,5 millió forint rétékű e-bike-kal gazdagodhatnak.
 
Ezúttal sem hiányoznak az eseményről a szakmai programok.
 
Február 22-én kiadónk ismét szakmai konferenciát szervez a Hungexpón, „2024-ben lapot húzunk 19-re" címmel. Február 23-án a desztináció marketingben kulcsfontosságú szakkönyvekről szóló beszélgetés-sorozat várja az érdeklődőket.
Elindult a jegyvásárlás a Budapest Boat Show-ra - Porthole
Az Utazás+ kiállítással egy időben megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a Budapest Boat Show.
 
A külföldi díszvendég: Bulgária
„Bulgária 100 négyzetméteres standdal mutatkozik be Magyarország legfontosabb turisztikai fórumán" – tájékoztatta a halgatóságot Hriszto Polendakov, Bulgária budapesti nagykövete. Kilenc társkiállítóval vesznek részt az eseményen, arra helyezve a hangsúlyt, hogy az ország egész évben elérhető turisztikai célpont.
 
Elhangzott: a bolgár tengerpart hosszú homokos strandjairól, tiszta vízéről, üdülőkomplexumairól ismert. Több mint 70, világszerte egyre népszerűbb strand várja itt a látogatókat, mind tradicionális, régi üdülőhely, közülük 22-en, továbbá egy kikötő is megkapta a kék zászló minősítést.
 
A tengerparti nyaralások mellett a kiállításra kilátogatók az öko-, a falusi- és a hegyvidéki turizmusra vonatkozó ajánlatokat is megismerhetik, a spa- és vadászati turizmus lehetőségei mellett. Kevéssé ismert, hogy Bulgária mindemellett történelmi műemlékeiről is híres, holott több mint 40 ezer ilyen épület van az országban, jó néhány az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Több mint 300 múzeum és rengeteg fesztivál nyújt szórakozási lehetőséget.
 
2023-ban 35%-os növekedést mértek a Magyarországról érkező turisták számában 2022-höz képest – emelte ki a nagykövet. Nesszebár, Várna, Szófia a legnépszerűbb úti célok a magyarok körében. A turistaérkezések száma összességében 2023-ban meghaladta a 10 milliót, az országban a belföldi turizmus is nagyon erős.
 
A belföldi díszvendég: Békés vármegye és Gyula
„Gyula város és Békés vármegyei településeinek együttműködése látványos eredményeket hoz a statisztikában" – hangsúlyozta a közös munka fontosságát Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere. Fejlesztéspolitikájukat a város adottságaira és klasszikus értékeire alapozták, így alakult ki az a komplex kínálat, mely a négy évszakos kínálattal együtt a város erejét adja – mondta.
 
A gyógyhelyi környezet Gyulán több évszázados fejlődés eredménye, igazi kikapcsolódásra és rekreációra ad lehetőséget. Mindennek elismeréseként a település – mely 2023-ban több vendéget fogadott, mint a csúcsévként számon tartott 2019-ben – a hazai gyógyhelyek közül elsőként vehette át a Magyarország kincsei – Gyógyhely védjegyet.
 
Gyula város komplex turisztikai fejlesztése 3 részprojektből áll: kerékpárút építése a Nagyváradi úton, a Százéves Cukrászda és Ladics-ház felújtása. A város számára nagyon fontos a Gyulai Várfürdő kínálatának folyamatos bővítése is. 2023. nyarán létesítmény szolgáltatás- és kapacitásbővítése című pályázat következő projekteleme, a főépület átalakítása és bővítése mintegy 1000 négyzetméteren.
 
Az örökségturizmus területén évek óta zajlanak fontosabbnál-fontosabb fejlesztések. Erősítik emellett a családbarát szolgáltatásokat, a tavalyi évben például új játszóteret avattak.
A vármegye forgalmának több mint fele Gyulán realizálódik, a város a térség turisztikai zászlóshajója - Fotó: Tourinform Gyula
 
A vármegye forgalmának több mint fele Gyulán realizálódik, a város a térség turisztikai zászlóshajója, a kiállításon ugyanakkor a vármegye összes, turisztikai szempontból fontos települése megjelenik – mutatott rá Békés vármegye kínálatának megjelenítéséért felelős szakemberként Komoróczi Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.
 
Jelen lesz a vásáron Békéscsaba, Szarvas, Békésszentandrás, Gyomaendrőd, Békés, Orosháza-Gyopárosfürdő, a kisebb településeket és falvakat az Alföld Slow Egyesület prezentálja. A látogatók megismerhetik a Körös-Maros Nemzeti Park, valamint a Lökösházi Vásárhelyi–Bréda-kastély kínálatát, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. támogatóként jelenik meg a standon. Az egységes arculatú megjelenés fő támogatója a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
 
„A 160 négyzetméteres standon a tárgyalótér mellett egy kisebb rendezvényteret is kialakítunk pódiummal, itt a folyamatos programok mellett a helyi turisztikai termékek és kínálat bemutatására is lehetőség nyílik" – hangsúlyozta a szakember.
 
Vízen és két keréken
Sipiczki Róbert, a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség elnöke az e-bike teszt show-ról, az e-bike műfajáról és az iparág trendjeiről adott tájékoztatást. A szervezők idén is megépítik a csaknem 3000 négyzetméteres tesztpályát, ahol a látogatók kipróbálhatják a kiállított elektromos kerékpárokat – hangzott el.
 
Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára pedig a hazai vitorlás turizmus és az iparág lendületes fejlődéséről és a Boat Show programjairól számolt be. Fontos céljuk, hogy a fiatalok minél több műfajt próbáljanak ki és élvezzék a vízen járást – mondta.
 
A 2024-es Budapest Boat Show stratégiai partnere hagyományosan a Magyar Vitorlás Szövetség, ugyanakkor az idei évben a kiállítás szervezői a Magyar Vitorlás Akadémiát és annak Vitorlázz Itthon programját kérték fel a hajós seregszemle díszvendégének.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Új nagysebességű vasútvonalak köthetik össze Olaszországot és Németországot

2024. január 11. 18:30
Az olasz Trenitalia és a német Deutsche Bahn bejelentette, hogy új, közvetlen, határokon átnyúló vasútvonalat indítanak München és Milánó között. Ráadásul a tervek szerint Münchenből közvetlen vonat indul majd az olasz fővárosba, Rómába is.
 

Magyarország legnagyobb karácsonyfájává változik a Megyeri-híd

2022. december 22. 11:41
A tavaly év végi ünnepi szezon egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy a Magyar Közút karácsonyfává alakította néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat. Az akció sikere után rengeteg pozitív visszajelzést kapott a közútkezelő, sokan kérdezték, hogy idén is megvalósítják-e ezt az egyedülállónak számító attrakciót.
A társaságnak sok fejtörést okozott, hogyan valósítsa meg a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek követésével a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását, de megoldották, hogy idén se maradjon ünnepi világítás nélkül a híd. Sőt, idén mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén.