Először köszönti családi fesztivállal az őszt a kecskeméti múzeum

2023. szeptember 05. 14:34
Egyedülálló, önfeledt játékélményt kínál a hétvégén gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely.
 
Először köszönti családi fesztivállal az őszt a kecskeméti múzeum
A Szóraka Feszten mese, játék, szórakozás várja a kicsiket és a felnőtteket is
Fotó: kkjm.hu/szorakatenusz
 
Bognár Gabriella, az intézmény vezetője elmondta: a már több mint negyvenéves múltra visszatekintő intézményük hagyományteremtő céllal először rendezi meg szeptember 9-én a Szóraka Fesztet, amely sok más játékfesztivállal ellentétben nemcsak a gyerekekre koncentrál játékos programokkal, hanem a felnőtteket is várja, hiszen „játszani mindenki szeret”.
 
A múzeum vezetője szerint a fesztivál a család minden tagjának élményt, hagyományos kulturális értékeket közvetítő programokat nyújt.
 
Gyerekeknek szóló jógával, játékos, könnyed gyakorlatokkal nyitják meg a Szóraka Fesztet, hiszen a jóga azonkívül, hogy örömteli élményt okoz, fejleszti a gyerekek mozgáskultúráját, segíti a figyelem összpontosítását.
 
A jógát követő Guruló cirkusz című előadásban a tradicionális cirkuszi számok jelennek meg vásári bábjátékban. A bábcirkuszi játékot Pepe, a bohóc, illetve Dodó, a medve irányítja, és megjelenik a kínai tányérpörgető, a szappanbuborék és tűzfújó spanyol, vagy éppen az indián késdobáló.
SZÓRAKA FESZT - Játék, mese, szórakozás az egész családnak! | KKJM
A felnőttek játékos workshop segítségével új szemszögből ismerhetik meg a játékot, mint az önismeret eszközét.
 
A családokat délután Paár Julcsi Kerekerdő című mesekoncertjére várják, majd a napot Weöres Sándor A teljesség felé című zenés irodalmi est zárja, amelyben a szépirodalom, a klasszikus zene játékos módon ér össze, megszólítva a felnőttek minden korosztályát.
 
Egész napos program lesz a Bábakalács Társulat kandikaszínháza. A Bábakukucs az 1600-as évektől a 19. század elejéig virágzó vásári mutatvány, a „Guckkasten”, avagy kandikaláda egyedi módon továbbfejlesztett, bábos változata.
Az egész családot várja a Szóraka Feszt Kecskeméten - kultúra.hu
A múzeum udvarán és körtermében ügyességi játékokkal várják az érdeklődő családokat, egyebek mellett előkerülnek a célba dobó játékok, a gólyalábak és a kugli is.
 
Szintén nyitástól zárásig készülnek a szervezők a kiállításokhoz kapcsolódó nyomozó, kereső és kvízjátékokkal, múzeumpedagógusaik jóvoltából pedig több kézműves foglalkozás közül lehet majd választani.
 
A programok ingyenesek, további részletek ITT olvashatók.
 
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Akár egy órával is tovább tarthat a vonatozás Bécsbe

2023. szeptember 13. 17:53
Szeptember 18-tól megkezdik a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának a decemberi menetrendváltásig tartó felújítását. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok közlekednek majd.

Zarándokhely lett a Mátra legszebb útja

2024. március 21. 16:22
A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva-fasort fokozottan védik.
Országszerte virágba borultak a vérszilvafák, köztük a Gyöngyös és Gyöngyöstarján között található út két oldala is. A látvány – hátterében a Mátrával – az elmúlt években turistacsalogatóvá, már-már zarándokhellyé nőtte ki magát március közepén.