Emelik az idegenforgalmi adót Rómában

2023. július 31. 12:47
Csaknem egy évtized után nő az idegenforgalmi adó mértéke az olasz fővárosban.
 
A 2014 óta változatlan idegenforgalmi adó emeléséről határozott Róma városának képviselő-testülete – írja a tourism-review.com.
Emelik az idegenforgalmi adót Rómában
Az ötcsillagos hotelekben az eddigi 7 helyett 10 eurót, a négycsillagosokban 6 helyett 7,5 eurót, a háromcsillagosokban és az agrárturisztikai létesítményekben 4 helyett 6 eurót, a kétcsillagos szállodákban 5, az egycsillagosokban 4 eurót kérnek majd a vendégektől naponta.
 
A nyaralóházakban, panziókban és vendégházakban jelentős, 71-100 százalékos emelésről döntöttek a városatyák.
 
A kempingekben és az üdülőkben 2-ről 3 euróra nő az adó összege. A szállókban, hegyi kunyhókban és menedékházakban viszont a jövőben is az eddigi 3,5 eurót kell fizetni.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Elkezdődött a Marriott első vidéki szállodakomplexumának kivitelezése

2023. június 30. 13:38
Balatonfüreden épül meg a Marriott első vidéki szállodakomplexuma. A Le Méridien BalaPort Lake Balaton kivitelezőjét még nem választották ki, de a hotel főépületétől keletre, illetve nyugatra eső BalaPort Residence épületeiben már dolgoznak a generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakemberei.
Amint arról korábban beszámoltunk, Balatonfüred központjában ötcsillagos szállodakomplexum épül, amely a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja majd a vendégeket, az építkezés haladásáról most a Magyar Építők osztott meg fotókat.

Budapesten, a Balatonnál és vidéken feladták a harcot a szállodák: így érhet véget több évtized munkája az energiaárak miatt

2022. november 10. 08:25
Kezd egyre inkább visszatérni a járvány előtti számaihoz a turizmus és a szálláshelyek forgalma, miközben egy újabb lavina zúdult rá a hotelekre: az energiaárak sok szálloda, fürdő, múzeum, színház, vendéglátóhely, és még sok-sok más típusú létesítmény működését megingatta. Már augusztusban is több vidéki szálláshely döntött úgy, hogy átmenetileg, vagy végleg bezárja a kapuit, azóta pedig nagyobb szállodákról is hasonló bejelentések érkeztek. A bezárási hullámnak még biztosan nincs vége, most az eddig bezárt szállodák közül mutatunk be néhányat.