Emelik az idegenforgalmi adót Rómában

2023. július 31. 12:47
Csaknem egy évtized után nő az idegenforgalmi adó mértéke az olasz fővárosban.
 
A 2014 óta változatlan idegenforgalmi adó emeléséről határozott Róma városának képviselő-testülete – írja a tourism-review.com.
Emelik az idegenforgalmi adót Rómában
Az ötcsillagos hotelekben az eddigi 7 helyett 10 eurót, a négycsillagosokban 6 helyett 7,5 eurót, a háromcsillagosokban és az agrárturisztikai létesítményekben 4 helyett 6 eurót, a kétcsillagos szállodákban 5, az egycsillagosokban 4 eurót kérnek majd a vendégektől naponta.
 
A nyaralóházakban, panziókban és vendégházakban jelentős, 71-100 százalékos emelésről döntöttek a városatyák.
 
A kempingekben és az üdülőkben 2-ről 3 euróra nő az adó összege. A szállókban, hegyi kunyhókban és menedékházakban viszont a jövőben is az eddigi 3,5 eurót kell fizetni.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Ellepték Mohácsot a busók, elkezdődött a téltemető fesztivál

2024. február 09. 17:14
A több mint 160 programra százezernél több látogatót várnak.

Inspiráló közösségi terekkel újítanák meg a Debreceni Egyetem természettudományi épületét

2023. január 06. 17:34
Korszerűsítenék a természettudományos képzés tereit a Debreceni Egyetemen. A felújítást két év alatt, hét szakaszban végeznék el. Az erről szóló ajánlati felhívást december végén jelentette meg az intézmény a Közbeszerzési Értesítőben.
 
A kiírás szerint az egyetem szándéka olyan új, esztétikus és modern terek létrehozása, ahol a legkorszerűbb technikai vívmányok alkalmazásával inspiráló közösségi, oktatási, munkaterületek alakulnak ki.