Mávinform: november 4-én és 5-én nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar

2023. november 02. 13:37
Komplex karbantartás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a budapesti Déli pályaudvar november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján szerdán.
 
A vonatok többsége a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik, és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé – tartalmazza a közlemény.
 
Mávinform: november 4-én és 5-én nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar
A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri – tették hozzá.
 
Mint írták: november 4-én és 5-én a Déli pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat, de a változás érint néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is.
 
A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld állomás között egész nap pótlóbuszok közlekednek, amelyek hajnaltól késő estig félóránként indulnak.
 
A megváltozott menetrendek már elérhetők a MÁV honlapján, valamint a menetrendi keresőkben és a MÁV-applikációban is – olvasható a közleményben.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Csütörtökön kezdődik a KeszthelyFest

2023. július 05. 16:30
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként tartják meg idén a KeszthelyFestet, amely július 6-án, csütörtökön dixieland-muzsikával veszi kezdetét.
 
A KeszthelyFest idén csatlakozhatott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz, így az EKF kulturális sokszínűséget támogató szellemiségéhez szorosan kapcsolódva nagyon változatos kulturális rendezvényeket kínál: a különböző zenei stílusok, a gasztronómia, a humor, az irodalom, a történelem, az állatvédelem, valamint a divat egytől-egyig szerves részét képezik a rendezvénynek.

Nárciszpompa a Budai Arborétumban

2023. április 18. 09:22
A nárcisz népszerű hagymás növény, virágai többnyire fehér, világos- és narancssárga színekben pompáznak. Fajtái 12 csoportba (divízióba) sorolhatók, a sárga trombitanárciszok már március közepén nyílnak. Ültethetők kertekbe, termeszthetők és hajtathatók vágott virágként, az apróbb termetűek pedig sziklakertben vagy balkonládában is jól mutatnak.