Érdekli az idősebb munkavállalók biztonsága és egészségvédelme? Az EU-OCHA a témában mindenre választ ad.

2016. október 18. 08:05
Amint az idősebb munkavállalók biztonságára és egészségvédelmére irányuló kísérleti projektünk a végéhez közeledik, az ügynökség a főbb megállapításokat bemutatja az Európai Parlament számára, valamint az idősödő uniós munkaerőre vonatkozó, munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi jelentéseket tesz közzé.

A jelentések különböző témákat fednek le: olvassa el az idősödő munkaerő által a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén támasztott, általános kihívásokról, következményekről szóló áttekintést, illetve tudjon meg többet a különösen a nőket érintő hatásokról. A biztonságosabb és egészségesebb munkahelyet minden korosztálynak elnevezésű projektre vonatkozó, meglévő európai szakpolitikákról, stratégiákról és programokról elemzést is olvashat. Vagy bizonyos, rehabilitációra, illetve munkába való visszatérésre irányuló rendszerekről szeretne többet tudni? Erről a témáról is olvashat.

Amennyiben a munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel, valamint az idősebb munkavállalókkal kapcsolatban kérdései lennének, vagy a kiadványokhoz szeretne hozzáférni, látogasson el a projektet áttekintő oldalra.

 

https://osha.europa.eu/hu/highlights/interested-safety-and-health-older-workers-eu-osha-has-got-it-covered

 

Kapcsolódó cikkek

Fagyos körkép

2017. január 24. 08:37
Közel 30 ágazati és tagszervezeti szakszervezeti vezetőnket kérdeztünk meg arról, hogy a rendkívüli időjárás milyen problémákat okoz, illetve a munkáltató megtesz-e mindent a munkavédelmi előírások betartatásáért.

Négy tévhit a munkaidőkerettel kapcsolatban

2018. március 02. 08:05
A munkaidő-szervezés egyik lényeges kérdése, hogyan lehet szabályosan és ésszerűen foglalkoztatni a munkaidőkeretben dolgozókat. A CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda jogásza eloszlat néhány tévhitet ezzel kapcsolatban.