Érdekli az idősebb munkavállalók biztonsága és egészségvédelme? Az EU-OCHA a témában mindenre választ ad.

2016. október 18. 08:05
Amint az idősebb munkavállalók biztonságára és egészségvédelmére irányuló kísérleti projektünk a végéhez közeledik, az ügynökség a főbb megállapításokat bemutatja az Európai Parlament számára, valamint az idősödő uniós munkaerőre vonatkozó, munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi jelentéseket tesz közzé.

A jelentések különböző témákat fednek le: olvassa el az idősödő munkaerő által a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén támasztott, általános kihívásokról, következményekről szóló áttekintést, illetve tudjon meg többet a különösen a nőket érintő hatásokról. A biztonságosabb és egészségesebb munkahelyet minden korosztálynak elnevezésű projektre vonatkozó, meglévő európai szakpolitikákról, stratégiákról és programokról elemzést is olvashat. Vagy bizonyos, rehabilitációra, illetve munkába való visszatérésre irányuló rendszerekről szeretne többet tudni? Erről a témáról is olvashat.

Amennyiben a munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel, valamint az idősebb munkavállalókkal kapcsolatban kérdései lennének, vagy a kiadványokhoz szeretne hozzáférni, látogasson el a projektet áttekintő oldalra.

 

https://osha.europa.eu/hu/highlights/interested-safety-and-health-older-workers-eu-osha-has-got-it-covered

 

Kapcsolódó cikkek

A 2017. évi kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtásához megjelentek a referenciaárak és átlaghozam-adatok

2017. október 30. 07:26
A 2017. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelem 2017. november 30-ig nyújtható be. Azon károsultak tudják benyújtani a kérelmet, akiknek a kárbejelentését az agrárkár-megállapító szerv a kárenyhítési évben korábban már jóváhagyta.

Műanyag az élelmiszerekben?

2016. április 28. 10:33
A mikroműanyagok már az édesvizekben is igen nagy mennyiségben fordulnak elő, vajon az élelmiszereinkben is jelen vannak?