Érdekvédelem, jövőbeli tervek

2017. június 07. 21:03
Az Alapszabály módosítással, érdekvédelmi és pénzügyi beszámolókkal és jövőbeli tervekkel nézett szembe a LIGA Szakszervezetek 2017. június 7-én ülésező LIGA Tanácsa.
Érdekvédelem, jövőbeli tervek

Az első napirendi pont a LIGA Alapszabályának módosítása volt, amely módosítás a tagdíjfizetést érintette. A következő napirendi pontban az aktuális érdekvédelmi kérdések kerületek az asztalra, amely keretében Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke és Horváth Lajos, az érdekvédelmi osztály vezetője összegezte az elmúlt időszak szakszervezeti tevékenységeit. Elmondták, a VKF-ben bizottsági szinten folyik a Munka törvénykönyve felülvizsgálata és a különösen nehéz körülmények között dolgozó munkavállalók különleges ellátási rendszerének kialakítása. Ezt követően a LIGA Tanács pontosította korábbi határozatát a tervezett székház vásárlásáról.

A negyedik napirendi pont keretében Árkovics István a LIGA Szakszervezetek gazdasági alelnöke a LIGA Szakszervezetek gazdálkodásáról adott ismertetőt. Elmondta, a szervezet saját forrásaiból valósítja meg a működését, a gazdálkodás az előzetes terveknek megfelelően történik.

Az ülést az egyebek napirendi pont zárta, amely keretében Balázs Norbert a LIGA tagkártya rendszer megújításának terveit ismertette.

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Trappista sajtok versenye

2017. április 26. 07:43
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta terméktesztjén ezúttal a trappista sajtokat vizsgálta, összesen 26 terméket. Biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizték a tételeket. Laboratóriumban megmérték 5 trappista sajt laktóztartalmát is. A szakemberek néhány jelölési hibán kívül mindent rendben találtak.
 

Munka helyett dohányzás avagy az idő pénz

2017. november 28. 10:44
Szinte minden munkahelyen van olyan munkatárs, aki naponta többször dohányszünetet tart, hogy amíg a kollégák dolgoznak, ő káros szenvedélyének hódoljon. Természetesen a szünetek száma és hossza megkerülhetetlen tényező, azonban kijelenthetjük, hogy a dohányos kollégák kevesebb időt töltenek munkával, mint a nemdohányzó társaik.