Erdészeti biodiverzitás: túl értékes, hogy elveszítsük

2020. november 16. 09:48
Orosz természetfotó kiállítás volt Genfben és van folyamatosan online az ENSZ EB Fabizottság 78. ülése alkalmából.
Erdészeti biodiverzitás: túl értékes, hogy elveszítsük

78. ülése lesz az ENSZ EGB Fabizottságnak FATÁJ cikkben (2020-10-28) mutattuk be előzetesen e testület ülését, a váhatóan tárgyalt napirendeket.

Ezen több napos ülések szokásainak megfelelően az emlékeztető (28 oldal) elkészült rögtön az esemény zárására. Ez a november 6-án 15:45-kor elfogadott, még szerkesztetlen változat. Ennek tartalmára majd még visszatérünk.

Az Európai Gazdasági Bizottság térségének 37 országából vettek részt ezen az ülésen (Magyarország nem képviseltette magát), mely az idén lényegében csak online részvételt jelentett. Továbbá két EGB régión kívüli országból, az ENSZ különböző szervezeteitől, az EU-tól, egy kormányközi szervezettől, valamint több nem kormányzati szervezettől, oktatási intézménytől, magán vállalatoktól és szakmai szövetségektől voltak résztvevők.

 

A Fabizottság 78. ülésének hivatalos megnyitója előtt a résztvevőket meghívták az EGB, a FAO, az Orosz Földrajzi Társaság és az Orosz Föderáció Egyesült Nemzetek Szervezeténél Genfi Állandó Missziója által közösen szervezett "Erdei biodiverzitás: túl értékes, hogy elveszítsük" című kiállítás virtuális elindításához.

 

 

A kiállítás Genfben, a Nemzetek Palotájában november 2-12. között volt látható. Ugyanakkor a Covid-19 korlátozások miatt a kiállítást a nagyközönség részére online is közzétették. Így utólag is bárki megnézheti.

A fényképeket az Orosz Földrajzi Társaság bocsátotta rendelkezésre, mint a "Legszebb ország" című válogatás egy részét. Ez nagyszabású éves verseny, amelynek célja az oroszországi természet megőrzése és a környezettel törődés elősegítése.

Összesen 39 nagyszerű természetfotó látható ebben az "albumban". Érdemes végignézni. Egy kattintás a képre, majd még egy kattintás a jobb felső sarokban a nagyítóra és akkor teljes méretben látható a fotó, s így el lehet olvasni a képhez tartozó (angol) feliratot is.

 

http://fataj.hu/2020/11/142/202011142_ForBiodiv-Photo.php

 

Forrás: ENSZ EGB Fabizottság
Szerk.: MM

fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Forest Expert Program - szakmai ösztöndíj egy hónapra

2021. február 22. 10:03
Az Erdészeti Szakértői Program célja az erdőgazdálkodással kapcsolatos tapasztalatok cseréjének növelése a szakértők között, és ezáltal a kapcsolatépítés és az ismeretek átadása a fenntartható erdőgazdálkodás területén világszerte.

Levendulaszürettel egybekötött élményfürdőzés Kiskunmajsán

2020. június 11. 07:41
Egy hely, ahol a összeköthetjük a kellemeset a hasznossal. Levendulaszüret után élményteljes fürdőzéssel zárhatjuk a napot Kiskunmajsán.