Erdészeti irodaépületet adtak át a Bakonyban

2016. november 03. 08:43
Nem kizsákmányolva, nem csak gazdasági szempontok szerint kell gyarapítani az erdőket, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni szükséges - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén, ahol átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét.

A bakonyi tájba illő, a település arculatához szervesen illeszkedő épület 56 millió forintból készült el. A miniszter elmondta: a beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az erdőgazdaság dolgozói méltó, 21. századi körülmények között végezhessék munkájukat. Kiemelte: az ország félreesőbb, főutaktól távolabbi részein is szükségesek a fejlesztések, ez a beruházás pedig annak is jó példája, hogy a veszprémi erdőgazdaság vezetése odafigyel a rábízott javakra, "gondos gazda módjára sáfárkodik" velük.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

Az elmúlt években kilátók, erdei iskolák, tanösvények, táborhelyek, erdei kerékpárutak és pihenőhelyek létesültek itt, ez összhangban van a kormány filozófiájával is - mondta Fazekas Sándor. A miniszter hangsúlyozta: napjainkra az egyik leglátogatottabb belföldi országjárási célpont az erdő. Nemzeti kincsünk fejlesztése jelentősen hozzájárul a természet-közeli nevelés sikeréhez. A Verga Zrt. ezzel a beruházásával is hozzájárul egy környezettudatosabb és zöldebb Magyarországhoz.

Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság közel ötvenezer hektár állami erdőterületen gazdálkodik. A saját forrásból megvalósított beruházásban egy kétszintes, 200 négyzetméter összterületű, 500 négyzetméteres területen fekvő új épületet alakítottak ki parkolókkal, parkosítással.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Módosul a Vidékfejlesztési Program

2016. április 18. 10:55
A 2000 lakos egyenérték alatti települések autonóm és természetközeli szennyvízkezelésének széles körű megvalósítása érdekében döntött a Miniszterelnökség az "Egyedi szennyvízkezelés" című pályázati felhívás módosításáról és a támogatói kérelmek benyújtási határidejének megváltoztatásáról.

Elszabadultak az indulatok a magyar munkahelyeken - itt a figyelmeztetés

2018. június 04. 14:28
Súlyos problémákkal kell szembenéznie a feldolgozóipari cégeknek. Tömegesen jelentek meg új, kvalifikálatlan munkavállalók a munkaerőpiacon, akik új problémákat hoztak magukkal: mindennapossá váltak a munkahelyi érdekkonfliktusok, a lopások, az agresszió. A helyzet felkészületlenül érte a vállalatokat, azonnali megoldásra van szükség - hívja fel a figyelmet a HR Evolution.