Erdészeti Tudásközpont Sopronban

2021. március 10. 07:01
A Soproni Egyetem és a Kisalföldi Agrár Szakképzési Centrum kezdeményezésére erdészeti tudásközpont kialakítását tervezik. Az ágazati oktatási intézmények és a gazdálkodó szervezetek bevonásával elindított kezdeményezés célja a minél inkább gyakorlatorientált képzés megvalósítása a hazai erdők kezelésében érintett szakterületeken.
Erdészeti Tudásközpont Sopronban

Az átalakulóban lévő hazai szakképzés új lehetőségeket ad arra, hogy a középfokú és felsőfokú oktatás szervesebb és átfogóbb rendszert alkosson. Ezt a lehetőséget felismerve kezdeményezte a Soproni Egyetem és a Kisalföldi Agrár Szakképzési Centrum az Erdészeti Tudásközpont megalakítását. Az együttműködés célja, hogy a gazdasági szereplők bevonásával a korábbinál minden szinten sokkal gyakorlatorientáltabb ismereteket adjon a diákoknak, és egyben lehetőséget teremtsen a különböző szakterületeken zajló továbbképzésre.

 

 

Ennek érdekében a tudásközpont az oktatási intézmények és a gazdálkodók közötti kapcsolat összehangolását, támogatását, egységes rendszerben történő működtetését hivatott szolgálni. A Soproni Egyetemen a témában tartott egyeztetésen a résztvevő szervezetek - köztük az erdészeti közép- és felsőfokú oktatást végző intézmények képviselői és az Agrárminisztérium érintett szakfőosztályai - megállapodtak abban, hogy az Erdészeti Tudásközpont soproni székhellyel alakul meg, amelyhez a tervek szerint három térségi képzési bázis is csatlakozik:

- Észak-Magyarországon Mátrafüred,

- az Alföldön Szeged-Ásotthalom,

- Dél-Magyarországon pedig Somogyzsitfa-Szőcsénypuszta.

 

A legfontosabb szervezetalapítási és szakmai feladatokat elvégzésére munkacsoportok alakultak, így a tudásközpont megalapításával kapcsolatos munka megkezdődött.

Forrás: Soproni Egyetem

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Hatezer facsemete ajándékba

2021. április 12. 09:23
Hatezer darab 2-3 éves erdeifenyő csemetét kapott Veszprém a Bakonyerdő Zrt. jóvoltából az Országfásítási Program keretében. A Bakonyerdő Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jegyében a működési területén található önkormányzatokat, közintézményeket kereste meg a felajánlással

Idén is nagy siker volt a „Szedd Magad” levendulaakció Tihanyban

2020. július 06. 09:36
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság „Szedd Magad” levendulaakciója Tihanyban. A 3 héten át tartó program idén is sok látogatót vonzott: több mint húszezren éltek a levendulaszedés lehetőségével.