Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt adományozott az Amazonas megmentésére

2019. augusztus 27. 09:32
A színész a kialakult károk enyhítésére és az őserdő megmentésére ajánlotta fel az összeget.

A világ egyik legzseniálisabb Oscar-díjas színésze rendszeresen olyan égetően fontos dolgokra hívja fel az emberek figyelmét, mint a klímaváltozás. A filmsztár még 24 éves korában hozta létre a saját nevével fémjelzett környezetvédelmi nonprofit alapítványt, aminek célja a katasztrófák okozta problémák enyhítése és a környezettudatosság növelése.

DiCaprio most 5 millió dollárt adományozott az Amazon Erdészeti Alapítványnak, akik gyűjtést szerveztek az „őslakos közösségek és más helyi szervezetek erőforrásainak összpontosítása érdekében, amely az Amazon  biológiai sokféleségének védelme érdekében dolgoznak, így  a térségében jelenleg fennálló tűzvész ellen is.

A színész ezt az összeget a Föld Szövetsége nevű szervezettől irányította át ebbe az alapba. A gyűjtést a környezetvédő színész az Instagramján is meghirdette, így buzdítja több milliós követőtáborát az aktivitásra.

A Föld Szövetsége elkötelezett amellett, hogy segítse a természeti világ védelmét. Mélységesen aggódunk az Amazonason jelenleg zajló kritikus állapotok miatt, ami nemcsak a bolygó egyik legnagyobb ökoszisztémája, hanem nagy szerepet játszik a globális éghajlat-stabilizációban is.

A színész röviden tájékoztat arról is, hogy mit tehetünk az esőerdő védelmében.

  1.  Tájékozódjunk a helyzetről. Az olyan webhelyek, mint a Global Forest Watch Fires értékes információkat tartalmaznak a jelenleg zajló tüzekről.⁠
  2. Osszuk meg másokkal az esőerdők iránti szenvedélyünket és tájékoztassuk környezetünket e kérdés fontosságáról. ⁠
  3. Próbáljunk környezetbarát módon élni, változtassuk meg napi szokásainkat. Együnk kevesebb húst, vásároljunk környezetbarát termékeket, csökkentsük a papír felhasználását és gyűjtsük szelektív a szemetet. Ezek mind nagyszerű dolgok a jó ügy támogatásához.
  4. Ha lehetséges, olvassunk minél többet környezetvédelmi témában, és mondjuk el véleményünket a fórumokon. Hallassuk minél több helyen a hangunkat!

https://www.instagram.com/p/B1pbkyclGD_/

Ha több információra van szükséged vagy  adományozni szeretnél, akkor látogass el az ealliance.orgwebhelyre.

Kiemelt fotó: pixabay.com

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Ideje megnyomni a vészcsengőt- kipusztulóban a fél világ a műanyagok miatt

2019. augusztus 12. 08:14
Egy új kutatás szerint már mindennapos a partra vetett bálnák és delfinek gyomrában a műanyag, amely hosszú szenvedésre és pusztulásra ítéli őket.

Erdészeti kiállítás és szakmai programok a Szántóföldi Napokon!

2019. május 23. 08:29
A III. NAK Szántóföldi Napok rendezvényen erdészeti szakmai kiállításra és programokra is sor kerül, amelyek mind a mezőgazdálkodók, mind az erdőgazdálkodók, a szakirányítók és a szaktanácsadók számára is érdekesnek ígérkeznek, hiszen a maga érdemeivel és problémáival az erdészeti ágazat is az agrárium szerves része.