Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt adományozott az Amazonas megmentésére

2019. augusztus 27. 09:32
A színész a kialakult károk enyhítésére és az őserdő megmentésére ajánlotta fel az összeget.

A világ egyik legzseniálisabb Oscar-díjas színésze rendszeresen olyan égetően fontos dolgokra hívja fel az emberek figyelmét, mint a klímaváltozás. A filmsztár még 24 éves korában hozta létre a saját nevével fémjelzett környezetvédelmi nonprofit alapítványt, aminek célja a katasztrófák okozta problémák enyhítése és a környezettudatosság növelése.

DiCaprio most 5 millió dollárt adományozott az Amazon Erdészeti Alapítványnak, akik gyűjtést szerveztek az „őslakos közösségek és más helyi szervezetek erőforrásainak összpontosítása érdekében, amely az Amazon  biológiai sokféleségének védelme érdekében dolgoznak, így  a térségében jelenleg fennálló tűzvész ellen is.

A színész ezt az összeget a Föld Szövetsége nevű szervezettől irányította át ebbe az alapba. A gyűjtést a környezetvédő színész az Instagramján is meghirdette, így buzdítja több milliós követőtáborát az aktivitásra.

A Föld Szövetsége elkötelezett amellett, hogy segítse a természeti világ védelmét. Mélységesen aggódunk az Amazonason jelenleg zajló kritikus állapotok miatt, ami nemcsak a bolygó egyik legnagyobb ökoszisztémája, hanem nagy szerepet játszik a globális éghajlat-stabilizációban is.

A színész röviden tájékoztat arról is, hogy mit tehetünk az esőerdő védelmében.

  1.  Tájékozódjunk a helyzetről. Az olyan webhelyek, mint a Global Forest Watch Fires értékes információkat tartalmaznak a jelenleg zajló tüzekről.⁠
  2. Osszuk meg másokkal az esőerdők iránti szenvedélyünket és tájékoztassuk környezetünket e kérdés fontosságáról. ⁠
  3. Próbáljunk környezetbarát módon élni, változtassuk meg napi szokásainkat. Együnk kevesebb húst, vásároljunk környezetbarát termékeket, csökkentsük a papír felhasználását és gyűjtsük szelektív a szemetet. Ezek mind nagyszerű dolgok a jó ügy támogatásához.
  4. Ha lehetséges, olvassunk minél többet környezetvédelmi témában, és mondjuk el véleményünket a fórumokon. Hallassuk minél több helyen a hangunkat!

https://www.instagram.com/p/B1pbkyclGD_/

Ha több információra van szükséged vagy  adományozni szeretnél, akkor látogass el az ealliance.orgwebhelyre.

Kiemelt fotó: pixabay.com

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Érthetetlen vandalizmus a Hármashatár-hegyen – Az erdészet a lakosság segítségét kéri

2019. május 10. 10:17
Megmagyarázhatatlan vandalizmusról érkezett több bejelentés a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetéhez az elmúlt napokban: a Hármashatár-hegy környékén valaki baltával hasítja le a fák kérgére festett turistajelzéseket. Amellett, hogy az erdőjárók így eltévedhetnek, a károkozás a fák pusztulásához is vezethet. Az erdészet a lakosság segítségét kéri a károk felméréséhez.

35 év katasztrófája egyetlen time-lapse videón: így tűnt el az Északi-sark jege

2019. november 20. 08:15
Nincs mit hozzátenni, sokkoló videó következik a klímaváltozásról.