Erdőtörvény és rendeletei - egységes szerkezetben

2021. június 07. 11:02
Változások az erdészeti joganyagban! Segítségképpen mellékeljük az Erdőtörvény és rendeleteinek Nemzeti Földügyi Központ munkatársai által összeszerkesztett és aktualizált, 2021. június 5-től hatályos verzióját.
Erdőtörvény és rendeletei - egységes szerkezetben

Kedves Kollégák!

 

Az elmúlt napokban több kisebb szakmánkat érintő jogszabályi változás hatályosult, az Evt. módosítása pedig holnap lép hatályba. Ezért a frissítéseket elvégeztük, és az alábbi linkről letölthetővé tettük  a 2021. június 5-étől hatályos rendeletekkel egybeszerkesztett Evt.-t (a friss változásokat szokás szerint sárgítással jelöltük).

 

A bírság rendeletet és beépítettük, ahol a bírságrendelet az Evt. adott paragrafusára hivatkozik, ott [] zárójelben feltüntettük az Evt. szövegét, van ahol folytatólagosan, van ahol külön bekezdésben, így nem kell oda-vissza lapozgatni a jogszabályban.

 

Czirok István, főosztályvezető, NFK Edészeti Főosztály

 

Az egységes szerkezetű Erdőtörvény és rendeletei doc-ban.

Az egységes szerkezetű Erdőtörvény és rendeletei pdf-ben.

 

Forrás: NFK Erdészeti Főosztály

 

Kiegészítés:

 

A soron következő további változások megtekinthetőek a Nemzeti Jogszabálytárban. A jogszabály évét, számát és jellegét megadva, a találati listában a hatályosság választó ki naptár ikonra kattintva megjelenik a most hatályos állapot kezdete, meg a korábbiaké és a leendőké is. Ezek segítségével a mindenkori hatályos szöveg előkereshető. Az alábbi kép-sorozat mutatja, hogy mikori, már ismert további változások lesznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Így szolgálja az embert az erdő

2021. november 12. 08:07
Anyagcseréjük során a fák több szenet vonnak ki a légkörből, mint amennyit visszajuttatnak, de csak amíg élnek, és akkor a leghatékonyabbak, ha erdőt alkotnak. A globális erdőirtás megállítása klímavédelmi szempontból is az egyik legsürgetőbb feladat.

Apokaliptikus üzlet lesz az erdő

2021. február 01. 09:08
Nemcsak nálunk, világszerte egyre több program indul az erdő, az erdősítés érdekében. S már nemcsak alapanyagként, hanem a klímaválság egyik fő ellensúlyozójaként lesz rá szükség – vagyis várhatóan nőni fog az ilyen programok anyagi támogatottsága is.