Erdőtörvény és rendeletei - egységes szerkezetben

2021. június 07. 11:02
Változások az erdészeti joganyagban! Segítségképpen mellékeljük az Erdőtörvény és rendeleteinek Nemzeti Földügyi Központ munkatársai által összeszerkesztett és aktualizált, 2021. június 5-től hatályos verzióját.
Erdőtörvény és rendeletei - egységes szerkezetben

Kedves Kollégák!

 

Az elmúlt napokban több kisebb szakmánkat érintő jogszabályi változás hatályosult, az Evt. módosítása pedig holnap lép hatályba. Ezért a frissítéseket elvégeztük, és az alábbi linkről letölthetővé tettük  a 2021. június 5-étől hatályos rendeletekkel egybeszerkesztett Evt.-t (a friss változásokat szokás szerint sárgítással jelöltük).

 

A bírság rendeletet és beépítettük, ahol a bírságrendelet az Evt. adott paragrafusára hivatkozik, ott [] zárójelben feltüntettük az Evt. szövegét, van ahol folytatólagosan, van ahol külön bekezdésben, így nem kell oda-vissza lapozgatni a jogszabályban.

 

Czirok István, főosztályvezető, NFK Edészeti Főosztály

 

Az egységes szerkezetű Erdőtörvény és rendeletei doc-ban.

Az egységes szerkezetű Erdőtörvény és rendeletei pdf-ben.

 

Forrás: NFK Erdészeti Főosztály

 

Kiegészítés:

 

A soron következő további változások megtekinthetőek a Nemzeti Jogszabálytárban. A jogszabály évét, számát és jellegét megadva, a találati listában a hatályosság választó ki naptár ikonra kattintva megjelenik a most hatályos állapot kezdete, meg a korábbiaké és a leendőké is. Ezek segítségével a mindenkori hatályos szöveg előkereshető. Az alábbi kép-sorozat mutatja, hogy mikori, már ismert további változások lesznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Rejtély, hogyan került Bócsára az Afrikában őshonos tarajos sül

2020. november 24. 08:44
Mint arról a Kiskunsági Nemzeti Park múlt pénteki posztjában már beszámolt, november 18-án este az egyik, Bócsán kihelyezett vadkameránk tarajos sült fotózott. Erre igazán nem számítottak, hiszen a faj Afrikában őshonos, a hazai faunának nem része. Napjainkban már a mediterrán régióban, Olaszországban és a Balkánon is megtalálható.

A nettó zéró emisszió elérése

2019. június 27. 08:29
A G20-országok vezetői a héten Oszakában tartják éves csúcstalálkozójukat. Az ENSZ főtitkára, António Guterres is találkozik velük, mielőtt Abu-Dzabiba utazik, ahol az ENSZ szeptemberi klímavédelmi csúcsának menetrendjét véglegesítik. E két csúcstalálkozónak kellene a világot arra a pályára állítania, amely a történelem leggyorsabb gazdasági átalakulását valósítja meg. Mégis, mindkét csúcson a legjobb esetben is csak apró előrelépések várhatók.