Erre a határidőre mindenki figyeljen, aki gyümölcsoltványokkal foglalkozik!

2023. január 31. 12:42
A gyümölcs szaporítóanyag-előállítókra és -forgalmazókra egyaránt vonatkozik a szabályozás.
 
Az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítóknak és -forgalmazóknak a tevékenységüket évente február 28-ig, önállóan kell bejelenteniük – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Erre a határidőre mindenki figyeljen, aki gyümölcsoltványokkal foglalkozik!
A Hivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy az éves bejelentőlap a tárgyévre vonatkozó ügyfél- és tevékenységadatok frissítésére szolgál. Az űrlapot önállóan kell letölteni a Nébih honlapjáról, és kitöltve, aláírva a vonatkozó jogszabályban megadott határidőig vissza kell küldeni.
 
A korábban már nyilvántartásba vett C.A.C. ültetvényekről az 5079. sz. nyomtatványt továbbra is személyre szabottan küldik majd ki – teszik hozzá.
 
Az űrlapok letölthetők a Nébih honlapjáról.
 
 
Az űrlapokat elektronikusan és postán is el lehet küldeni, erről részletes tájékoztatás itt olvasható.
 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

GFM: az online árfigyelő rendszer már 2 százalékponttal csökkentette az élelmiszerinflációt

2023. július 28. 14:10
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szakmai támogatása mellett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2023. július 1-jén sikeresen elindította az online árfigyelő rendszert – fogalmazott a tárca közleményében.
 
Az árfigyelő célja, hogy az egyes élelmiszeripari termékek napi eladási árának megjelenítésével segítse a fogyasztói döntéseket, és a piaci verseny fokozásán keresztül lejjebb szorítsa az árakat, ezzel is hozzájárulva a szankciós infláció mielőbbi letöréséhez, a családok megvédéséhez.

Az online árfigyelő rendszer hatékony eszköz az infláció letörésére

2023. július 13. 12:43
Az online árfigyelő rendszer hatékony fejlesztésnek bizonyult az infláció letörésére, arra, hogy "hatékonyan vegyük föl a szankciós inflációval szemben a versenyt" - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdán Budaörsön sajtótájékoztatón, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökével, Rigó Csaba Balázzsal közösen tartott.