Erre a határidőre mindenki figyeljen, aki gyümölcsoltványokkal foglalkozik!

2023. január 31. 12:42
A gyümölcs szaporítóanyag-előállítókra és -forgalmazókra egyaránt vonatkozik a szabályozás.
 
Az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítóknak és -forgalmazóknak a tevékenységüket évente február 28-ig, önállóan kell bejelenteniük – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Erre a határidőre mindenki figyeljen, aki gyümölcsoltványokkal foglalkozik!
A Hivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy az éves bejelentőlap a tárgyévre vonatkozó ügyfél- és tevékenységadatok frissítésére szolgál. Az űrlapot önállóan kell letölteni a Nébih honlapjáról, és kitöltve, aláírva a vonatkozó jogszabályban megadott határidőig vissza kell küldeni.
 
A korábban már nyilvántartásba vett C.A.C. ültetvényekről az 5079. sz. nyomtatványt továbbra is személyre szabottan küldik majd ki – teszik hozzá.
 
Az űrlapok letölthetők a Nébih honlapjáról.
 
 
Az űrlapokat elektronikusan és postán is el lehet küldeni, erről részletes tájékoztatás itt olvasható.
 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Karalábé: egy zöldség, amely több figyelmet érdemel

2023. május 04. 14:14
Finom, egészséges, ropogós és sütni is lehet, de akkor miért nem fogyasztjuk rendszeresen? A karalábé kétségtelenül az egyik legegészségesebb, legfinomabb és legsokoldalúbb zöldség.
A karalábé, mely a keresztesvirágúak családjába tartozik, a karfiol, a káposzta és a brokkoli mellett a legegészségesebb zöldségek közé tartozik. Íme, néhány ok, amiért érdemes elkezdenünk beiktatni ezt az ok nélkül mellőzött zöldséget az étrendünkbe.

A biztonság az első az élelmiszeriparban is

2023. június 14. 11:15
Folyamatos a laboratóriumi rendszerek fejlesztése.
 
Az egészség védelme, az élelmiszerbiztonság, a tisztességes élelmiszer-kereskedelem régóta központi kérdés - jelentette ki Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Codex Analitikai és Mintavételi Szakbizottság 42. ülésén, kedden, Budapesten.