Erste-ügyfelek, figyelem: bankszünnapok jönnek a Commerzbank átvétele miatt

2022. november 17. 10:16
December elsejével átveszi a Commerzbank Zrt. ügyfeleit az Erste Bank Hungary. Az átvétellel kapcsolatos tevékenységek biztonságos végrehajtása érdekében az Erste Bank Hungary december 1-én 22.00 és december 4-én 24.00 között bankszünnapot tart.
Erste-ügyfelek, figyelem: bankszünnapok jönnek a Commerzbank átvétele miatt
Ahogy már korábban írtunk róla, az Erste a Commerzbank megvásárlásával és ügyfélportfóliójának átvételével Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé válik, és tovább erősíti jelenlétét a nagyvállalati szegmensben. Különösen a külföldi tulajdonosi háttérrel bíró alszegmensben, amelyben a Commerzbank Zrt. kifejezetten erős szereplőnek számított.
 
A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hung
 
Az ügyfélszámlák, betétek és hitelek átvételére december elsején kerül sor, az integrációhoz szükséges informatikai munka, és az átvétellel kapcsolatos tevékenységek biztonságos végrehajtása érdekében az Erste Bank Hungary Zrt.-vel. A magyarországi leánybank értékesítése a 2021 februárjában nyilvánosságra hozott Commerzbank 2024 Stratégia része, melynek keretében a bank a hálózatának racionalizálása érdekében kivonul egyes nemzetközi piacokról, így Magyarországról is. A felek az átvételre 2022 szeptemberében kapták meg a szükséges hatósági engedélyeket.
 
DECEMBER 1-ÉN 22.00 ÉS DECEMBER 4 24.00 KÖZÖTT BANKSZÜNNAPOT TART.
 
A bankszünnap részletei:
A Commerzbank Zrt. ügyfelei november 30-án még végrehajthatnak fizetési tranzakciókat, de már néhány korlátozást figyelembe kell venniük, míg ezt követően december 4-én éjfélig nem lesz módjuk tranzakciókat eszközölni, és az elektronikus csatornákat sem tudják majd elérni, valamint november 30-án délután hat óra után régi vállalati kártyáikat sem tudják majd használni. A Commerzbank Zrt. ügyfeleinek új, Erste Bank Hungary-s vállalati kártyáit december 2-án a délutáni órákban aktiválják, azok ezt követően használhatóak lesznek vásárlásra és készpénzfelvételre is. A beérkező utalásokat az Erste Bank Hungary a bankszünnap idején is fogadja és jóváírja, azokat december 5-én láthattják majd az ügyfelek.
 
Az Erste Bank Hungary fiókjai december 2-án, pénteken zárva tartanak. A vállalati ügyfelek december 1-én 22.00 és december 4-én 24.00 között nem tudják majd elérni az online szolgáltatásokat (Erste Vállalati NetBank, Erste Electra, Erste Business MobilBank), az utalások december 2. és 4. között nem teljesülnek, az azonnali utalási megbízásokat a bank fogadja, de azok a december 5-i kivonaton szerepelnek majd. A kártyás vásárlások (üzletben, online) és a készpénzfelvétel elérhetőek lesznek. A bank azt javasolja vállalati ügyfeleinek, hogy a december elejére tervezett utalásokat (így például a munkabérek kifizetését) december elsején 16.00 óráig indítsák el, hogy még aznap teljesüljenek.
 
AZ ERSTE BANK HUNGARY LAKOSSÁGI ÜGYFELEIT AZ ÁTVÉTELLEL JÁRÓ INFORMATIKAI MUNKÁLATOK NEM ÉRINTIK JELENTŐSEBBEN, DE AZÉRT NÉHÁNY PONTON IGEN:
 
Az online szolgáltatások (George App, George Web) elérhetőek maradnak, a december 2-án esedékes nyugdíjak és családtámogatási juttatások aznap, a megszokott időben megérkeznek a számlákra. A december 2-ra ütemezett csoportos beszedések, állandó és előre megadott átutalások azonban december 5-én teljesülnek majd, míg a nemzetközi kimenő utalások, a deviza átvezetés és konverzió a megszokottnál később teljesülhetnek. Nem lesz elérhető az azonnali, az értékpapír számlához kapcsolódó átvezetés és devizaváltás George Appon és George Weben, az azonnali devizaváltás a TeleBankon, valamint a George Store és az Erste Store.
 
December 5-től a Commerzbank Zrt. egykori-, és az Erste Bank Hungary minden ügyfele a korlátozások nélkül éri el az Erste Bank Hungary megszokott szolgáltatási kínálatát. A bankszünnap alatt elérhető szolgáltatásokról a pénzintézetek minden ügyfelet kellő időben tájékoztatnak a szokásos kommunikációs csatornákon is - közölték.
 
Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Az Mt. új szabályai – változások a munkajogban 2023. január 1-jétől

2022. november 11. 15:50
2022. november 2-án benyújtották az „Egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról" szóló T/1845. számú törvényjavaslatot, melynek elfogadása esetén 2023. január 1. napjával, a munka és magánélet összehangolását biztosító és 2022 augusztusa óta hatályos EU-irányelvekben foglaltakon felül is több új szabállyal bővül, jelentősen változik a munka törvénykönyve. A törvényjavaslat szerint egyes változások visszamenőleges hatályúak is lehetnek, és szinte minden munkáltató működését érintik, így felül kell vizsgálni a használatban lévő munkaügyi iratmintákat, és át kell gondolni a belső HR folyamatokat.

Elakadhatnak a bértárgyalások Palkovics László lemondása után a szakszervezet szerint

2022. november 17. 10:37
A minimálbér-tárgyalások is gellert kaphatnak a kormányátalakítás miatt, bizonytalanná válhat a valós érdemi egyeztetés, és főként az, hogy év végéig megállapodjanak a felek a jövő évi százalékokról – írja közleményében a Magyar Szakszervezeti Szövetség.