Érthetetlen vandalizmus a Hármashatár-hegyen – Az erdészet a lakosság segítségét kéri

2019. május 10. 10:17
Megmagyarázhatatlan vandalizmusról érkezett több bejelentés a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetéhez az elmúlt napokban: a Hármashatár-hegy környékén valaki baltával hasítja le a fák kérgére festett turistajelzéseket. Amellett, hogy az erdőjárók így eltévedhetnek, a károkozás a fák pusztulásához is vezethet. Az erdészet a lakosság segítségét kéri a károk felméréséhez.

A turistajelzéseket teszi tönkre valaki a Hármashatár-hegy környékén, a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészet területén. Az ismeretlen elkövető baltával hasítja le a fák kérgére festett Kék Túra és kék háromszög jelzéseket.

Forrás: parkerdo.hu

Tettével nemcsak az erdőjárók tájékozódását lehetetleníti el, de a fák pusztulását is okozhatja: a kambiumban és szíjácsban is károkat okoz, utat engedve így a fatestbe a különböző kórokozóknak.

Forrás: parkerdo.hu

A Parkerdő arra kéri a kirándulókat, hogy ha megcsonkított fát látnak, tegyenek bejelentést az informacio@pprt.hu email címen.

 

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Őrült tempóban zajlanak a telepítések: ezt a megyét hamarosan ellepik az erdők

2020. április 06. 09:02
A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.v

Nő az erdőtelepítés állami támogatása

2019. augusztus 29. 07:32
A Vidékfejlesztési Program négy nyitott pályázata összesen – az új éves fejlesztési keret szerint – több mint százhatmilliárd forintos támogatást jelent