Európa jövőjének kulcsai a munkavállalói jogok és a bérek

2017. március 20. 08:09
2017. március 15-16-án Máltán tartotta végrehajtó bizottsági ülését az Európai Szakszervezeti Szövetség. A napirenden volt többek között az ETUC határozata a minimálbérekről, a társadalombiztosítási rendszerek koordinációja és a munkavédelem.
Európai Szakszervezeti Szövetség béremelési kampánya, amelynek egyik jelmondata az „Európának béremelés kell!” (Cikkünk frissül!) 

Málta miniszterelnöke Joseph Muscat is felszólalt a találkozón. Kifejtette, a március végi római csúcstalálkozón "fontos, hogy a tagállamok megvitassák a védelmi-, a biztonságpolitika, vagy a szabad piac kérdéseit és a pénzügyi helyzetet, de Európa lelke a szociális jogok és a munkaerő. Európának lélek nélkül nincs jövője ".

 

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Drágul a liszt novemberben és januárban is

2018. október 26. 10:35
Az aratás után végrehajtott, 8-9 százalékos lisztáremelés után október végén, november elején újabb, 10 százalékot meghaladó áremelést jelentenek be a malomipari cégek

Tudja, miért van olyan meleg? A tudósoknak lenne néhány ötlete

2018. július 30. 08:03
A globális felmelegedés mellett számos más tényező, köztük az igen gyenge nyugat-keleti magas légköri nagysebességű széláramlás és az Atlanti-óceán vízfelszíni hőmérsékletének jelentős megváltozása is okolható azért, hogy az északi féltekén szélsőségesen meleg és száraz időjárás uralkodik hetek óta – vélik klimatológusok.