Ez jó Önnek. Jó a vállalkozásának.”

2022. február 17. 08:54
Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség versenyére magyar vállalatokat is nevezett az ITM – jelenleg 39-en vannak versenyben az „Egészséges Munkahelyek – Helyes Gyakorlat” díjért.
Ez jó Önnek. Jó a vállalkozásának.”

Az „Egészséges Munkahelyek – Helyes Gyakorlat” díj kifejezett célja, hogy kiemelt példákra hívja fel a figyelmet olyan vállalatoknál, amelyek tevékenyen megelőzik és kezelik a munkahelyen a mozgásszervi betegségeket.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) tájékoztatása szerint 39 vállalat verseng az Egészséges Munkahelyek Jó Gyakorlat díjáért. A 15. alkalommal megrendezett Egészséges Munkahelyek Jó Gyakorlatok Díjak versenye egyre népszerűbb. Az elmúlt években Európa-szerte számos ipari ágazat vállalatait sújtották a munkával összefüggő mozgásszervi megbetegedések következményei, ezért olyan intézkedéseket hoztak, amelyek hatékonyan előzik meg e betegségek kialakulását.

 

A nemzeti nyerteseket először az EU-OSHA fókuszpont-hálózata (Magyarországon az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya) választotta ki, és beválogatták őket az európai szintre való indulásra. A pályaműveket nemzetközi zsűri bírálja el, a végső győzteseket pedig 2022 tavaszán hirdetik ki.

A 2020-22-es „Egészséges munkahelyek könnyítenek a terhelésen” című kampány részeként a verseny célja, hogy elismerje azokat a szervezeteket, amelyek kiemelkedő és innovatív módon járulnak hozzá a biztonsághoz és egészségügyhöz a munkahelyi mozgásszervi megbetegedések megelőzésével.

Az Egészséges Munkahelyek Jó Gyakorlatok Díjak tökéletes lehetőséget kínálnak a kampányban való részvételre, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy népszerűsítsék és megosszák a bevált gyakorlatokat Európa-szerte.

 

www.liganet.hu

Az EU-OSHA és nemzeti fókuszpontjai által szervezett díjakkal azokat a szervezeteket ismerik el, amelyek a munkahelyi mozgásszervi betegségek megelőzésével és kezelésével kiemelkedő és innovatív megközelítést tanúsítanak a biztonság és egészségvédelem terén.

Kapcsolódó cikkek

Szakszervezeti érdekképviseleti tevékenységért járó munkaidő-kedvezmény biztosítása

2022. augusztus 19. 08:10
A munkavállaló nem kifogásolhatja közvetlenül a munkaidő-kedvezmény mértékének meghatározásával kapcsolatos munkáltatói intézkedést, e jogosultság csak az érintett szakszervezetet illeti meg – a Kúria eseti döntése.

Mit tehetnek a munkáltatók a védettségi igazolvánnyal?

2021. május 18. 10:12
Márciustól állítják ki a védettségi igazolványokat azok számára, akik már igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy akik oltással váltak védetté.