Ezért éri meg őszibarackot termeszteni: a hazai gyümölcs számos betegség ellenszere

2024. június 10. 14:53
Napi 2-3 darab a magyarok egyik kedvenc gyümölcséből és minden szükséges tápanyaghoz hozzájuthatunk.
Ezért éri meg őszibarackot termeszteni: a hazai gyümölcs számos betegség ellenszere
Az őszibarack amellett, hogy vitaminban és ásványi anyagban gazdag gyümölcs, pozitív hatást gyakorol a belső szerveinkre. Erősíti a fogazatot, megvéd a cukorbetegségtől, a szívproblémáktól, a vastagbélráktól, emellett még a bőrünket is szebbé varázsolja. Az alapanyagot könnyen beilleszthetjük az étrendünkbe, ráadásul fogyasztásával erősíthetjük az immunrendszerünket, csökkenthetjük a vércukorszintet.
5 érdekesség az őszibarackról, amit tudnod kell | Mindmegette.hu
Miért érdemes fogyasztani?
Az őszibarack bővelkedik magnéziumban, foszforban, káliumban, vasban, illetve B-, C-, E-, illetve K-vitaminokban. Tele van antioxidánsokkal, a vegyület pedig segít leküzdeni az oxidatív károsodást, segít megóvni a szervezetet az öregedéssel járó kellemetlenségektől és betegségektől. A legjobb, ha a lehető legfrissebb formájában fogyasztjuk, hiszen ilyenkor tartalmazza a legtöbbet ebből a vegyületből. Hamarosan megkezdődik a szezonja, így érdemes betárazni belőle.
✔️Őszibarack Info - Minden amit az őszibarackról tudni akartál.
Rosttartalmának köszönhetően ráadásul hozzájárulhat a megfelelő emésztéshez, segít megelőzni és megszüntetni a székrekedést. A rostjai táplálják a jótékony baktériumokat, amelyek a bélsejtek egészségéről gondoskodnak. Képes lehet csökkenteni a bélben kialakult gyulladásokat, olyan emésztési rendellenességek leküzdésében játszik szerepet, mint az irritábilis bél szindróma, illetve a fekélyes vastagbélgyulladás és a Chron-betegség.
Redhaven őszibarack
Nem csak magát a gyümölcsöt érdemes fogyasztani, hanem a virágából készült kivonatot is, ami szintén javíthatja az emésztésünket.
Őszibarack – Wikipédia
Az őszibarack, mint rákellenes csodaszer
Sok gyümölcsről bebizonyosodott már, hogy segít megelőzni a különféle betegségeket. Ez a gyümölcs hozzájárulhat ahhoz, hogy megőrözzek a szívünk egészségét, csökkenti a szívbetegségek kialakulási esélyeit, mint a magas koleszterin vagy a magas vérnyomás. Jó hír, hogy mivel az epesav képes megkötni, így a gyümölccsel együtt az itt található koleszterin is kiürül a szervezetből.
Szívvédő nyár végi gyümölcs, ami tele van vitaminokkal: ekkor a legjobb az  őszibarack - Életmód | Femina
Olyan jótékony növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek védelmet nyújthatnak a különféle rákos megbetegedésekkel szemben. A héja és a húsa egyaránt gazdag karotinoidokban és kávésavban. A kétféle antioxidáns rákellenes tulajdonságairól híresek. A magban található vegyületek pedig korlátozhatják a nem rákos bőrdaganatok növekedését, megakadályozhatják, hogy azok rosszindulatúvá váljanak.
Prunus persica Champion / Champion őszibarack
Mivel polifenolokban gazdag, így csökkentheti a rákos sejtek, mint az emlőrákot okozó sejtek növekedését és terjedését. További előnye, hogy anélkül képes elpusztítani a rákos sejteket, hogy károsítanák az egészségeseket.
 
A kutatások bebizonyították, hogy naponta 2-3 őszibarack bőven elég ahhoz, hogy minden fontos tápanyaghoz, vitaminhoz és ásványi anyaghoz hozzájussunk. Magas rosttartalma még a vastagbélrák kialakulását is megelőzheti.
 
Forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy változás jöhet Európában: egyre több ilyen hús lehet a boltokban a jövőben?

2023. február 22. 10:53
Változik a világ és vele együtt változnak a szokásaink, azon belül a táplálkozási szokásaink is. Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a „zöld” megoldások, így nagy népszerűségnek örvend a vegetáriánus vagy éppen vegán étrend. Ez pedig újabb és újabb piaci szegmenseket tár ki, például a laboratóriumban előállított húsok előtt is. Szingapúrban egyre elfogadottabb dolognak számít, ugyanakkor számos kérdőjel keringhet a „műhúsok” körül. Elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy nem is annyira etikus és fenntartható dologról beszélünk, mint amennyire elsőre gondolnánk.
 

Nehezen alszol el? Három segítségünk is van számodra!

2024. április 12. 18:05
A dió, a levendula és a kamilla is könnyebbé teheti az elalvást. Adj nekik esélyt, és ne a bárányokat számold!