Élelmiszeripari pályázatok Foodinform webinárium

2024. március 28. 13:44
Technológiai fejlesztések támogatása.
 
2024. április 11-én az élelmiszeripari pályázatok lesznek az online konferenciánk témája.
 
A webinárium időpontja: 2024. április 11., 09:00 óra
Élelmiszeripari pályázatok Foodinform webinárium
Az élelmiszeripari beruházási programok a Közös Agrárpolitikában (KAP-ban) "Mezőgazdasági termékek értéknövelése" címén találhatók meg. Az új támogatási rendszerben minden, ami az élelmiszeripari fejlesztéshez tartozik, támogatható a KAP Stratégiai Terven belül, ráadásul post harvest termékfeldolgozás – a betakarítást követő tevékenységek (többek között a hűtés, a válogatás, a tisztítás, a csomagolás) – fejlesztését támogató pályázati felhívások is várhatók.
 
Az élelmiszeripar fejlesztésére több mint 400 milliárd forintos támogatási keretösszeg áll rendelkezésre.
 
A webinárium online lesz követhető az Agroinform portálon. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A csatlakozási linket emailben fogják megkapni a jelentkezők.
 
PROGRAM:
 
  • 9:00 Köszöntő
  • 9:10 Megnyitó – Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára
  • 9:30 Ökológiai termelési módszerek bevezetése, tanúsítása – Nagy László Bendegúz szakmai vezető helyettes, Bio Garancia Kft.
  • 9:45 ÉLIP feldolgozó üzemek fejlesztése a gyakorlatban: pályázatírás, menedzsment, finanszírozás – Kasza Sándor ügyvezető, Inno-Szinergia Kft. – az Omega-csoport tagja
  • 10:00 szakmai előadás – egyeztetés alatt
  • 10:20 Kérdések válaszok
forrás: agroinform.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Cserpes István bejelentése sokakat meglepett

2023. március 07. 18:24
Nem várt fordulat a tejiparban.
 
A Forbes magazin rendezvényén jelentette be Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely és a tejivók alapító tulajdonosa, hogy eladja az 1992-ben alapított cégét.
 

Ez a megbeszélés mindenkire jelentős hatással lesz

2023. május 17. 21:02
A Tej Terméktanács és a GVH egyeztet a nyers tej áráról.
 
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felülvizsgálja a nyers tej árát meghatározó árprognózis módszertanát – erről állapodtak meg a tejpiaci szakmaközi szervezet és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetői.
 
A versenyhivatal szerdai közleménye szerint a módosításra a GVH szakértői tettek javaslatot a tej és tejtermékek piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálat megállapításai alapján.