Ezt tudja a hamisítatlan, vidéki magyar konyha: íme 3 tájegység 9 autentikus étele

2020. augusztus 04. 07:39
Máig léteznek olyan jellegzetes fogások, amik egyes vidékeken autentikusnak számítanak, azonban könnyen lehet, hogy az ország más részeiben még csak hírüket sem hallották. Cikkünk első részében az észak-magyarországi és az alföldi régióba kalandozunk.
Ezt tudja a hamisítatlan, vidéki magyar konyha: íme 3 tájegység 9 autentikus étele

A magyar konyha az elmúlt századok során folyamatosan teremtette meg a maga külön gasztronómiai világát. Az ősöktől örökölt ételek mellett rengeteg hatás érte a magyar gasztronómiát, aminek amellett, hogy sokszínű, természetesen vannak általános, mindenki által jól ismert jellemzői: így például a zsír, a vöröshagyma és a fűszerpaprika együttes használata, a bőséges tejfölhasználat vagy a sertéshús dominanciája.

Természetesen mindezt a 21. század igényei szerint újragondolva, modern, trendi formában. Az új rovat szerzőpárosa Szarka Zsófi és Wurmbrandt András lesznek, akik sok-sok szálon kötődnek a hazai gasztronómiához, és főként a különböző magyar tájegységek hagyományos ételeit gondolják újra.

Kapcsolódó cikkek

Koronavírus: az agrár-élelmiszeripari ágazat újabb támogatásokat kap Brüsszeltől

2020. május 05. 09:06
Az Európai Bizottság újabb rendkívüli intézkedéseket fogadott el és tett közzé, ezúttal a koronavírus-válság által leginkább érintett mezőgazdasági és élelmiszerpiacok támogatására.

Brutálisan magasak a hazai gyümölcsárak

2020. szeptember 15. 10:46
A legfrissebb statisztikai adatok szerint, miközben az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ezen belül a friss gyümölcsöké 46 százalékkal(!) drágult.