Ezt tudja a hamisítatlan, vidéki magyar konyha: íme 3 tájegység 9 autentikus étele

2020. augusztus 04. 07:39
Máig léteznek olyan jellegzetes fogások, amik egyes vidékeken autentikusnak számítanak, azonban könnyen lehet, hogy az ország más részeiben még csak hírüket sem hallották. Cikkünk első részében az észak-magyarországi és az alföldi régióba kalandozunk.
Ezt tudja a hamisítatlan, vidéki magyar konyha: íme 3 tájegység 9 autentikus étele

A magyar konyha az elmúlt századok során folyamatosan teremtette meg a maga külön gasztronómiai világát. Az ősöktől örökölt ételek mellett rengeteg hatás érte a magyar gasztronómiát, aminek amellett, hogy sokszínű, természetesen vannak általános, mindenki által jól ismert jellemzői: így például a zsír, a vöröshagyma és a fűszerpaprika együttes használata, a bőséges tejfölhasználat vagy a sertéshús dominanciája.

Természetesen mindezt a 21. század igényei szerint újragondolva, modern, trendi formában. Az új rovat szerzőpárosa Szarka Zsófi és Wurmbrandt András lesznek, akik sok-sok szálon kötődnek a hazai gasztronómiához, és főként a különböző magyar tájegységek hagyományos ételeit gondolják újra.

Kapcsolódó cikkek

Öntik ránk a problémás étrend-kiegészítőket

2019. január 31. 08:41
Közel kétszáz esetben, összesen több mint 153 millió forint értékben szabott ki bírságot 2018-ban a Nébih KÜI.

Tudatos fogyasztói döntések szükségesek a gazdaság erősítéséhez

2020. szeptember 04. 07:58
A tudatos fogyasztói döntések, a hazai termékek vásárlása azon túl, hogy a gazdaságot erősítik és védik, sok ezer család megélhetését is biztosítják - mondta Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatón, amelyet a Válaszd a hazait! kampány részeként zajló üzletbejárást megelőzően tartottak csütörtökön a Corvin áruházi CBA Prímában, Budapesten.