Fazekas megnevezte, hol csökkenhet még az áfa

2017. január 12. 07:49
A kenyérnél, péksüteményeknél, a zöldségféléknél és a halnál csökkenhet a következő időszakban az áfa Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. A tárca egyes feldolgozott termékeknél is vizsgálja az áfamérséklés lehetőségét.

Várható még áfa-csökkentés más alapvető élelmiszereknél is mint például a kenyér, péksütemény, zöldségfélék, hal – mondta Fazekas Sándor az M1 aktuális csatornán. Tájékoztatása szerint a minisztérium vizsgálja néhány feldolgozott termék általános forgalmi adója csökkentésének lehetősségét is.

Mint ismert, január elsejétől most a friss tej áfája 18-ról 5-re, a baromfihúsé és a tojásé 27-ről 5 százalékra mérséklődött, míg az éttermi vendéglátás áfája is 27-ről 18 százalékra csökkent. Az idei áfa-csökkentés a miniszter szerint 35-40 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak, bár például a tojástermelők máris áremeléseket jelentettek be a madárinfluenza miatt.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Tovább lép a Nemzeti Élelmiszer Nyomkövetési Platform

2018. január 26. 09:42
A Platform munkája támogatja a kormány által elfogadott Élelmiszerlánc-Biztonsági Stratégia és az Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégia által megfogalmazott célok elérését.

Rendkívüli munkaidő: mennyit dolgozhatunk egy nap alatt?

2018. március 20. 13:04
Rendkívüli munkaidőben mennyi lehet a maximálisan egy nap alatt ledolgozható óraszám? Egyszerűsített foglakoztatásnál hány munkaórát dolgozhat a munkavállaló egy nap alatt? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.