Kapcsolódó tartalmak: kenyér

Hír: A magyar gazdákat és a magyar kenyeret is ünnepeljük

2016. augusztus 22. 07:59
 
El kell ismernünk és meg kell becsülnünk azt, hogy több mint 1000 éve a magyar földművesek teszik le az asztalra minden magyar kenyerét és tartják fenn munkájukkal, értékrendjükkel a magyar nemzetet - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Kunszentmártonban, a Magyarok Kenyere ünnepségen.

Hír: Megduplàztàk adomànyaikat a Heves megyei gazdàk

2016. augusztus 22. 08:00
 
Fontos megvédenünk az élelmiszertermelés szoros kapcsolatát a természet rendjével, és megismertetni a fogyasztókkal a GMO-mentes magyar mezőgazdaságot, az ízletes és egészséges hazai ételeket, italokat, hagyományos konyhaművészetünket, hogy a gazdák ne váljanak kiszolgáltatottá a GMO-k, az olcsó és silány élelmiszerek világában - mondta Fazekas Sàndor földművelésügyi miniszter a Magyarok Kenyere Ünnepségen Kàpolnàn.

Hír: Ez nagy probléma: túl sok a só a kenyérben (videó)

2016. szeptember 09. 08:48
 
Nyolcvan különböző sütőipari termékből harminc esetében találtak kifogást a fogyasztóvédők. A kenyerekkel és péksüteményekkel kapcsolatban a legjellemzőbb probléma a túl magas sótartalom volt, néhány terméknél pedig a zsírtartalom nem volt megfelelő.
 

Hír: Kenyereket és péksüteményeket vizsgált a Hatóság

2016. szeptember 14. 08:25
 
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzés alá vonta a különböző sütőipari termékeket abból a szempontból, hogy a termékmegnevezésekhez kapcsolodó élelmiszerkönyvi előírásoknak megfelelnek-e. 80-féle sütőipari termék mintavételezésére került sor és 30-féle termék esetében merült fel kifogás.

Hír: Nem lesz elég a béremelés, ha így drágul az élelmiszer

2016. december 02. 10:01
 
Lehet, hogy a nagyobb fizetéssel és nyugdíjjal jövőre bemegyünk a boltba, és azt látjuk, hogy nem vehetünk több kenyeret, húst és tejet, mint idén.

Hír: Az ipar a leggyengébb lisztből süt kenyeret

2017. január 10. 08:06
 
„A törvénymódosításnál azokat kérdezték meg, akik miatt nem jó a minőség. Az adalékszer- vagy az élesztőgyártókat”

Hír: Fazekas megnevezte, hol csökkenhet még az áfa

2017. január 12. 07:49
 
A kenyérnél, péksüteményeknél, a zöldségféléknél és a halnál csökkenhet a következő időszakban az áfa Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. A tárca egyes feldolgozott termékeknél is vizsgálja az áfamérséklés lehetőségét.

Hír: 400 forint is lehet egy kiló kenyér

2017. február 03. 08:14
 
Ugyan nemrég kezdődtek csak a tárgyalások kenyér ügyben a pékek és a nagyobb láncok között. A szakemberek szerint pár napon belül 400 forint is lehet egy kiló kenyér ha sikerül megegyezni.

Hír: Budapesti pékségeket vizsgált a Tudatos Vásárlók Egyesülete

2017. február 08. 07:53
 
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 13 budapesti pékséget tesztelt próbavásárlással. Az ételallergiásoknak nem árt résen lenni, ugyanis előfordulhat, hogy félretájékoztatnak az eladók.

Hír: Vízválasztó év lesz az idei a sütőiparban

2017. március 17. 10:32
 
Bár a múlt év végén még harmincszázalékos kenyéráremelést jósolt a szakma, ma annak is örülnének, ha a néhány helyen megvalósult 10-12 százalékos drágulás általánossá válna – olvasható a NAKlap márciusi számában.
«1234»