Fejlesztik a strandfürdőt Törökszentmiklóson

2023. február 13. 12:39
Fejlesztik a Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő és Kemping egy részét, a beruházásra 400 millió forintot nyert el a helyi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán.
A beruházás során a strand fogadóépületén túl az öltözők is megújulnak, bővítik a gyógyászati szolgáltatások kínálatát, korszerűsítik például a masszázs, a szauna, a szolárium környezetét – ismertette Marsi Péter, a helyi polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője.
Fejlesztik a strandfürdőt Törökszentmiklóson
A tavasszal kezdődő tervezés az idén véget ér, a jövő év első harmadában kezdődhet meg a kivitelezés. A munkálatokat a tervek szerint 2025 végén fejezik majd be.
 
A létesítményben a kemping mellett termál-, illetve gyógyvizes, valamint úszómedence található, továbbá gyerekek számára is igénybe vehető, élményelemekkel felszerelt medence. Télen a gyógymedence működik, és a társadalombiztosítás által támogatott gyógyászati kezeléseket is igénybe lehet venni a fürdőben – tájékoztatott az osztályvezető.
 
A strandfürdőt legutóbb 2010 körül korszerűsítették.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Jön az ezerjó napja, keresd a matricát, ahol megkóstolhatod a hungarikumot!

2023. május 12. 14:12
A május 16-ai Nemzetközi Ezerjó Nap harmadik alkalommal hívja fel a figyelmet erre a ritka magyar szőlőfajtára. A matricával jelölt lelőhelyeken nemcsak ezen a napon, hanem egész májusban érdemes keresni az ezerjókat.
 
Az Ezerjó Napot móri borászok összefogása hívta életre, az ország egyik legkisebb borvidékének termelői ugyanis hisznek ebben a kevéssé ismert, egyedi és sokoldalú szőlőfajtában, amelyből készülhet könnyed, frissítő fehérbor, izgalmas pezsgő, és hordóban akár nagy borrá is érhet.
 

Tizenhat év után ismét menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről

2024. február 06. 17:11
A pécs-pogányi reptéren kedd reggel sajtótájékoztatón jelentették be, hogy márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata. Rövidesen jegyeket is lehet venni a gépekre. Nyártól korfui charterjárat indulhat.