Félmilliárd forintos fejlesztés indul a komáromi fürdőben

2024. január 26. 15:23
Egész évben elérhetővé válnak a komáromi Brigetio Gyógyfürdő szolgáltatásai annak a fejlesztésnek az eredményeként, amely félmilliárd forintos pályázati támogatás segítségével valósul meg.
 
Félmilliárd forintos fejlesztés indul a komáromi fürdőben

Radics Török Tímea tájékoztatása szerint az uszodaépületben 100 négyzetméteres pihenőgalériát alakítanak ki, illetve a főtartók meghagyásával teljesen új tetőszerkezetet építenek fel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásának felhasználásával.

A meglévő medencék körül csaknem ezer négyzetméteren korszerű burkolatot fektetnek le, amely hozzájárul a fürdő látogatóbarát és vonzó kialakításához, korszerű megjelenéséhez.A tervek szerint mindkét beruházást befejezik a fürdőszezon kezdetére.

A Brigetio Gyógyfürdőt évente csaknem 200 ezer ember keresi fel, a holland, osztrák és német vendégek körében is kedvelt. A fürdő mellett hotel található, illetve egy kemping, ahol előre telepített lakókocsik várják az évente rendszeresen visszatérő vendégeket.
 
Az 1965-ben felfedezett, 59 fokos gyógyvíz az orvosi vizsgálatok szerint enyhíti a mozgásszervi panaszokat.
 
forrás: turizmus.com

 

 

Kapcsolódó cikkek

Romjaiból született újjá ez a parasztház: ilyen álomszép porta lett közel 10 millióból

2022. december 07. 13:09
Verbovszki Dániel gondolt egy nagyot a feleségével, és megvásároltak a közel 3000 négyzetméteres portát Háromhután 2020-ban, gyönyörű természeti környezetben a Zemplén szívében. Az egyik kis parasztházat helyreállították, hogy később múzeumként működhessen, a nagyobbikat pedig lakóházként újítják fel a saját és a gyerekeik örömére, hiszen ideális a barátságos falusi lakóhely, a jó levegő az egész családnak, amit helyi lakosokként eddig is megtapasztalhattak.
 

Játék és szuvenír egyben: elkészült a gyulai Vándor kártya

2023. július 26. 16:38
Az idei nyáron egy újabb programlehetőséget kínál a fürdőváros, mely egyben kézműves termék is: a Vándor kártyajáték a gyulai Tourinform irodában is megvásárolható.
Szarvas után már Gyula számos pontján is kapható az exkluzív, különleges kézműves kártya.  A Vándor nemcsak ajándékként funkcionál, hanem a kirándulást, nyaralást követően remélhetőleg még otthon is számos alkalommal lekerül a polcokról, családi játék formájában - tájékoztatta lapunkat a város TDM-szervezete, a Visit Gyula.