Félmilliárd forintos fejlesztés indul a komáromi fürdőben

2024. január 26. 15:23
Egész évben elérhetővé válnak a komáromi Brigetio Gyógyfürdő szolgáltatásai annak a fejlesztésnek az eredményeként, amely félmilliárd forintos pályázati támogatás segítségével valósul meg.
 
Félmilliárd forintos fejlesztés indul a komáromi fürdőben

Radics Török Tímea tájékoztatása szerint az uszodaépületben 100 négyzetméteres pihenőgalériát alakítanak ki, illetve a főtartók meghagyásával teljesen új tetőszerkezetet építenek fel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásának felhasználásával.

A meglévő medencék körül csaknem ezer négyzetméteren korszerű burkolatot fektetnek le, amely hozzájárul a fürdő látogatóbarát és vonzó kialakításához, korszerű megjelenéséhez.A tervek szerint mindkét beruházást befejezik a fürdőszezon kezdetére.

A Brigetio Gyógyfürdőt évente csaknem 200 ezer ember keresi fel, a holland, osztrák és német vendégek körében is kedvelt. A fürdő mellett hotel található, illetve egy kemping, ahol előre telepített lakókocsik várják az évente rendszeresen visszatérő vendégeket.
 
Az 1965-ben felfedezett, 59 fokos gyógyvíz az orvosi vizsgálatok szerint enyhíti a mozgásszervi panaszokat.
 
forrás: turizmus.com

 

 

Kapcsolódó cikkek

Hétvégi programok a Budatétényi Rózsakertben

2023. június 07. 13:56
Június 9-én, pénteken a Budatétényi Rózsakertben barangolhatunk szakértő idegenvezetéssel, egyúttal a gyerekeket (is) várják egy kis kertészkedésre, a becserepezett növények elvihetők. Délután ugyanott zöldtető-építési bemutatót tartanak. Június 10-én, szombaton a Füvészkertben a középkori konyha növényeit „tálalják”, vasárnap pedig két klasszikus füvészkerti sétára is várják a kertbarátokat.
A ma a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemhez (MATE) tartozó Budatétényi Rózsakert a hatvanas évek közepén létesült, régóta kedvelt kertbarát program a rózsavirágzás idején ellátogatni a főváros 22. kerületébe. Ezen a nyáron többször is lesz még rá alkalom, legközelebb június 9-én, pénteken.

Interaktív meteoritkiállítás nyílik a Svábhegyen

2023. február 02. 14:55
Február 18-ától április elejéig lesz látogatható a Svábhegyi Csillagvizsgáló „Bolygósztori – a Naprendszer története meteorit mintákba rejtve” című kiállítása, amely látványos meteoritok segítségével mutatja be a Naprendszer őstörténetét – írja az MTI.
A csillagvizsgáló közleménye szerint a Naprendszer történetének megismeréséhez kiváló támaszt nyújtanak a különféle meteoritminták, amelyek egyfajta kozmikus történelemkönyvként, anyagukban őrizték meg az elmúlt néhány milliárd év történetét.