Félmilliárd forintos fejlesztés indul a komáromi fürdőben

2024. január 26. 15:23
Egész évben elérhetővé válnak a komáromi Brigetio Gyógyfürdő szolgáltatásai annak a fejlesztésnek az eredményeként, amely félmilliárd forintos pályázati támogatás segítségével valósul meg.
 
Félmilliárd forintos fejlesztés indul a komáromi fürdőben

Radics Török Tímea tájékoztatása szerint az uszodaépületben 100 négyzetméteres pihenőgalériát alakítanak ki, illetve a főtartók meghagyásával teljesen új tetőszerkezetet építenek fel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásának felhasználásával.

A meglévő medencék körül csaknem ezer négyzetméteren korszerű burkolatot fektetnek le, amely hozzájárul a fürdő látogatóbarát és vonzó kialakításához, korszerű megjelenéséhez.A tervek szerint mindkét beruházást befejezik a fürdőszezon kezdetére.

A Brigetio Gyógyfürdőt évente csaknem 200 ezer ember keresi fel, a holland, osztrák és német vendégek körében is kedvelt. A fürdő mellett hotel található, illetve egy kemping, ahol előre telepített lakókocsik várják az évente rendszeresen visszatérő vendégeket.
 
Az 1965-ben felfedezett, 59 fokos gyógyvíz az orvosi vizsgálatok szerint enyhíti a mozgásszervi panaszokat.
 
forrás: turizmus.com

 

 

Kapcsolódó cikkek

Belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjén

2023. március 21. 13:48
Március 16-tól nem ingyenes a belépés a Halászbástya felső szintjére, az alsó szintet továbbra is díjmentesen lehet látogatni.
Március 16. és december 23. között belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjének látogatásakor – olvasható a Budavári Önkormányzat honlapján.

Önkénteseket várnak a legmenőbb fesztiválok

2023. április 27. 15:41
A Fesztivál Önkéntes Központ (FÖK) idén is várja azokat a fiatalokat vagy akár idősebbeket, akik a legmenőbb hazai fesztiválokon, illetve koncerteken szeretnének önkéntesként dolgozni.