Felújításra mennek a MÁV legfiatalabb villanymozdonyai

2023. december 14. 15:52
Az Alstom és a MÁV Vagon mintegy 3 millió euró értékű szerződést kötött a MÁV-Start flottájába tartozó 25 darab Traxx típusú villanymozdony forgóvázának felújítására – közölte a MÁV.
 
Felújításra mennek a MÁV legfiatalabb villanymozdonyai
Kiemelték, a várhatóan 3 év alatt megvalósuló projekt célja a járművek minőségének és megbízhatóságának javítása, valamint a vasúti közlekedés biztonságának és hatékonyságának növelése.
 
A tájékoztatás szerint a munkákat a két cég közösen végzi, a MÁV Vagon felel a forgóvázak felújításáért, a hajtóművek leszereléséért és visszaszereléséért, a kerékpárok javításáért, míg az Alstom a hajtóművek nagyjavítását, új tengelyek és keréktárcsák szállítását biztosítja. A forgóvázak szét- és összeszerelése, valamint üzembe helyezése a MÁV Vagon szolnoki központjában történik, míg a hozzá kapcsolódó hajtóműfelújítást a németországi Hennigsdorfban végzik.
váz
A felújítandó hajtóművek első szállítmánya 2023. december 12-én indult el Szolnokról, amelyek a javítást követően várhatóan a jövő év első negyedévében érkeznek vissza, azután beépítik azokat a felújított forgóvázakba.
Felújítják a MÁV-Start Traxx villanymozdonyait | hirado.hu
A TRAXX-OK A MÁV-START FLOTTA LEGFIATALABB VILLANYMOZDONYAI, ÖSSZESEN MÁR ÍGY IS TÖBB MINT 60 MILLIÓ KILOMÉTERT FUTOTTAK
 
– közölte a vasúttársaság.
 
forrás: portfolio.hu
Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

Kapcsolódó cikkek

Új kilátóból csodálhatjuk a tájat a Balatonon

2023. január 19. 10:15
A felső szintről tiszta időben a Keszthelyi-öböl, az északi part tanúhegyei, a Badacsony és a fonyódi dombok is láthatók.
 
A Balatonberény gyöngyszemének számító Csicsergő-félszigeten átadták a település új kilátóját, a Madárlest. A kivitelezése tavaly történt, december óta a közönség számára látogatható – írja a csodalatosbalaton.hu.
 

Utazás Kiállítás 2024

2024. január 24. 17:15
A szakmai körökben szezonnyitó rendezvénynek számító kiállítás immár 46. alkalommal várja a kiállítókat és a látogatókat 2024. február 22-25. között a Budapest Boat Show-al, a Karaván Szalonnal és az E-bike Test&Show-al egy időben a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban!