Felújításra mennek a MÁV legfiatalabb villanymozdonyai

2023. december 14. 15:52
Az Alstom és a MÁV Vagon mintegy 3 millió euró értékű szerződést kötött a MÁV-Start flottájába tartozó 25 darab Traxx típusú villanymozdony forgóvázának felújítására – közölte a MÁV.
 
Felújításra mennek a MÁV legfiatalabb villanymozdonyai
Kiemelték, a várhatóan 3 év alatt megvalósuló projekt célja a járművek minőségének és megbízhatóságának javítása, valamint a vasúti közlekedés biztonságának és hatékonyságának növelése.
 
A tájékoztatás szerint a munkákat a két cég közösen végzi, a MÁV Vagon felel a forgóvázak felújításáért, a hajtóművek leszereléséért és visszaszereléséért, a kerékpárok javításáért, míg az Alstom a hajtóművek nagyjavítását, új tengelyek és keréktárcsák szállítását biztosítja. A forgóvázak szét- és összeszerelése, valamint üzembe helyezése a MÁV Vagon szolnoki központjában történik, míg a hozzá kapcsolódó hajtóműfelújítást a németországi Hennigsdorfban végzik.
váz
A felújítandó hajtóművek első szállítmánya 2023. december 12-én indult el Szolnokról, amelyek a javítást követően várhatóan a jövő év első negyedévében érkeznek vissza, azután beépítik azokat a felújított forgóvázakba.
Felújítják a MÁV-Start Traxx villanymozdonyait | hirado.hu
A TRAXX-OK A MÁV-START FLOTTA LEGFIATALABB VILLANYMOZDONYAI, ÖSSZESEN MÁR ÍGY IS TÖBB MINT 60 MILLIÓ KILOMÉTERT FUTOTTAK
 
– közölte a vasúttársaság.
 
forrás: portfolio.hu
Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

Kapcsolódó cikkek

A csodálatos vadliba húzás idén is nagy látványosságnak ígérkezik

2023. november 17. 16:34
A Dinnyési-fertő védett természeti érték, ahol a vadlibák előszeretettel pihennek meg utazásuk során.
 

„Békebeli” hangulatú hegyi porta

2023. április 12. 11:24
„Az, hogy gazdálkodó lettem, és hogy mindig vonzódtam a mezőgazdaság felé, egész biztosan genetikailag kódolva van bennem. Ezért alakítottam ki Türjén az Öreghegyi porta nevű birtokot, ami nemcsak kikapcsolódást jelent nekem, hanem szakmai tudnivalókat nyújt a hozzám betérőknek” - mesélte tudósítónknak Keresztes János nyugalmazott agrármérnök.
 
A Zala megyei Türje festői zártkerti részében van a hagyományos gyümölcster­mesztéssel foglalkozó háztáji gazdaság. A kilátás pazar, a távolban hegyek szegélyezik a panorámát, csend van és nyugalom, természetközeli környezetben és jó levegőben van része a gazdáknak és látogatóiknak.